Affi Bekleyebilecek Ögrenci Sayisi 4 Milyon 242 Bin 316

Yüksekögretim Kurulu (YÖK), gündeme gelen ögrenci affi Meclisten geçtikten sonra uygulanmasi durumunda af bekleyebilecek kisi sayisini açikladi.

Affi Bekleyebilecek Ögrenci Sayisi 4 Milyon 242 Bin 316
AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu; lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çesitli nedenlerle egitim ögretim hakki sona eren ögrencilerin affiyla ilgili çalisma baslattiklarini ve temmuz ayindan önce yasalastirmayi planladiklarini ifade etti.

Açiklamanin ardindan konuya iliskin degerlendirmede bulunan YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, “Bu konuda karar alma, bir kanun, kanuni düzenleme, bir hukuki mevzuat düzenleme yetkisi Meclisindir. Biz yüksekögretim kurulu olarak bize, Meclisten yapilacak herhangi bir çagriya kulak vermek suretiyle yüksekögretimin bugüne kadarki aflarla alakali tecrübesinin, Meclisteki vekillerimizle, siyasi partilerle paylasmaya hazir oldugumuzu ifade etmek isterim. Netice itibariyle Yüksekögretim Kurulu olarak Türkiye’deki yüksek ögretim alani içine giren milyonlarca ögrenciyi ilgilendiren konularda bigane kalamaz, duyarsiz kalamaz. Mutlaka bu konudaki bilgisini, görgüsünü ve tecrübesini mutlaka paylasir. Bunu yaparken de elbette ki hem sistemin disinda su an kalan ögrencileri dikkate alir, egitim ögretim kalitesini dikkate alir. Buna iliskin mutlaka bir çalisma yapar” dedi.

Açiklamalarin ardindan YÖK tarafindan, ögrenci affini bekleyebilecek kisilerin sayisi açiklandi. Bu çerçevede; disiplin cezasi, Açikögretim Sistemi’nde üst üste dört dönem kayitlarini yenileme kosullarini saglamayan ögrencinin programdan ilisiginin kesilmesi, yatay geçis, geçici kayit (lise diplomasi olmayanlar) ile kayitlananlarin belirtilen tarihe kadar diplomalarini getirememesi, denklik lisans tamamlamasi sona eren gibi durumlarda yer alan toplam 4 milyon 242 bin 316 ögrenci affi bekleyebilecek.
Kaynak: İHA