Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne Yeni Birim

Yunus Emre Devlet Hastanesi Bashekimi Uzman Dr. Mustafa Karagülle, çocuklarin dogumsal hastaliklari, dogum sonrasi düzenli asi takibinin hekimlerce yapildigini belirterek, “Yeni açilmis olan Yenidogan Yogun Bakim Kliniginde; hastanede dogan ya da diger saglik kuruluslarindan hastaneye sevk edilen, yenidogan yogun bakim ihtiyaci olan bebeklerin takip ve tedavisi alaninda uzman ve deneyimli ekibimiz ile yürütülmektedir” dedi.

Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne Yeni Birim
Bebek ve çocuk sagliginin toplumlarin gelismislik düzeylerini gösterdigine deginen Karagülle, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin çocuk sagligi ve hastaliklari bölümünde, dogumdan ergenlige kadar uzanan süreç içinde yer alan çocuklarin tani, takip ve tedavisi ile ilgilenildigini söyledi.

Yeni açilan Yenidogan Yogun Bakim Klinigi’nin çok büyü öneme sahip olduguna deginen Karagülle sözlerine söyle devam etti:

“Çocuklarin dogumsal hastaliklari, dogum sonrasi düzenli olarak uygulanmasi gereken asi takibi, mental, fiziksel ve motor gelisimi çocuk sagligi hastaliklari hekimlerimizce takip edilmektedir. Yeni açilmis olan 10 yatakli 3. Basamak Yogun Bakim Ünitesi ile toplam 24 yataktan olusan Yenidogan Yogun Bakim Klinigimizde; hastanemizde dogan ya da diger saglik kuruluslarindan hastanemize sevk edilen, yenidogan yogun bakim ihtiyaci olan bebeklerin takip ve tedavisi alaninda uzman ve deneyimli ekibimiz ile yürütülmektedir. Yenidogan Yogun Bakim Ünitelerimizde anneler bebeklerini emzirebilmekte olup, anne sütlerinin saklandigi ayri bir süt saklama birimi de mevcuttur. Prematüre bebeklerimiz hastanemizden taburcu edilmeden önce; annelerin bebek bakimi konusunda özgüvenlerini arttirmak amaciyla; emzirme, beslenme ve bakim egitimleri verilmek üzere anne, bebek uyum odalarimiza alinmaktadir. Laktasyon ve relaktasyon poliklinigimiz ile de annelere emzirme konusunda gerekli tibbi ve psikolojik destek verilmektedir.”

“Polikliniklerimize basvuran gebelerin ayni gün içinde muayene ve tedavileri yapilabilmektedir”

Kadin Hastaliklari ve Dogum Kliniklerinin önemini vurgulayan Bashekim Karagülle su ifadeleri kullandi:

“Yunus Emre Devlet Hastanesi olarak, alaninda tecrübeli, yenilikçi ve konusunda uzman olan hekimlerimizle birlikte; genel kadin sagligi, menopoz- osteoporoz, yardimci üreme teknikleri, normal ve riskli gebeliklerin takibi ve dogum süreci konularinda hizmet vermekteyiz. Kadin Hastaliklari ve Dogum polikliniklerimiz ve acil ünitemiz ile kadin hastaliklariyla ilgili tüm konularda hasta kabul etmekte ve polikliniklerimize basvuran gebelerin ayni gün içinde muayene ve tedavileri yapilabilmektedir.”
Kaynak: İHA