Youtuber 'Sanal Dolandiricilik' Iddiasiyla Gözaltina Alindi

Samsun’da 23 yasindaki bir Youtuber, internette mobil ödeme sayfalarinin sahtelerini yaparak magdurlarin kart bilgilerini elde edip haksiz kazanç saglayarak dolandiricilik yaptigi iddiasiyla gözaltina alindi.

Youtuber 'Sanal Dolandiricilik' Iddiasiyla Gözaltina Alindi


Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, sosyal medya dolandiriciligiyla ilgili çalisma baslatti. Siber polisi, sikayetleri de degerlendirerek yaptigi çalisma ve takip sonucu 23 yasindaki Youtuber M.M.K.’nin internette mobil ödeme sayfalarinin sahtelerini yaparak magdurlarin kart bilgilerini elde edip haksiz kazanç saglayarak dolandiricilik yaptigini tespit etti. Siber polisi, bu sabah süphelinin Atakum ilçesindeki evine operasyon düzenledi.

Operasyonda çok sayida dijital envantere incelenmek üzere el konulurken, M.M.K. gözaltina alindi.

Gözaltina alinan Youtuber’in internette mobil ödeme sayfalarinin sahtelerini yaparak magdurlarin kart bilgilerini ele geçirdigi ve bu çalinti kart bilgileri ile binlerce lira haksiz kazanç elde ettigi, yine sahsin Discord üzerinden canli yayin yaptigi ve yayina baglanan magdurlarin bilgisayarlarina uzaktan erisim saglayarak sahte fatura ödeme sitesinden elde ettigi çalinti kart bilgileri ile kendine ait YouTube kanalina bagista bulunarak yine bu haksiz kazançtan elde ettigi parayi akladigi tespit edildi. Siber polisinin sanal devriye ekibi tarafindan yakalanan M.M.K., polisteki sorgusunun ardindan "nitelikli dolandiricilik ve banka veya kredi kartlarinin kötüye kullanilmasi" suçlarindan Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Savci tarafindan tutuklanmasi talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.M.K., adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

(Muhammer Ay - IHA)
Kaynak: İHA