Ukrayna'dan Tahliye Edilen Ahiska Türklerinin Üçüncü Kafilesi De Elazig'a Geldi

Rusya’nin savas açtigi Ukrayna’dan tahliye edilerek Elazig’a getirilen iki kafilenin ardindan üçüncü kafile de kente ulasti.

Ukrayna'dan Tahliye Edilen Ahiska Türklerinin Üçüncü Kafilesi De Elazig'a Geldi
Ukrayna’da devam eden savasta ülkede mahsur kalan Ahiska Türklerinin tahliyesi devam ediyor. Önceki gün 180 ve dün gelen 117 kisilik kafilenin ardindan bugün üçüncü kafile uçakla Elazig Havalimani’na geldi. Kafile havalimaninda Vali Ömer Toraman, Belediye Baskan Vekili Nazif Bilginoglu, Il Emniyet Müdürü Celal Sel, Il Jandarma Komutani Albay Ali Yildiz, Elazig Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ali Sait Çeçen ve yetkililer tarafindan karsilandi. Uçaktan inen misafirler, gül ve Türk bayraklari ile karsilanmalarinin ardindan büyük bir mutluluk yasadi. Ahiska Türkleri, Valilik koordinesinde diger misafirler gibi Asagidemirtas Geçici Konaklama Merkezi’ne götürüldü.

Vali Toraman, “Bugün Ukrayna’da savas bölgesinde mahsur kalan Ahiska Türkü soydaslarimizin ülkemize tahliyesinde 3. gün. Dün ve önceki gün iki kafiyeli karsilamistik. Bugün de üçüncü kafileyi karsiladik. Sag salim Türkiye’ye ulastilar. Bu tahliyede emegi geçen Disisleri Bakanligimiza, Içisleri Bakanligimiza, Göç Idaresine ve AFAD Baskanligina bir kere daha sükranlarimizi sunuyoruz. Bu tahliyeler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyüklügünün nisanesidir. Çok sükür sikintisiz bir sekilde devam ediyor. Yarin da bir kafile daha bekliyoruz. Buraya gelmek isteyen soydaslarimiz olmak istedikçe biz onlari tahliye edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA