Tip Fakültesinde Önlük Giyme Heyecani Yasandi

Covid-19 pandemisi nedeniyle en son 2019’da yapilan Atatürk Üniversitesi Tip Fakültesi Geleneksel Önlük Giyme Töreni, 2 yil aranin ardindan yeniden düzenlendi.

Tip Fakültesinde Önlük Giyme Heyecani Yasandi
Atatürk Üniversitesi ögrencilerinin yani sira egitimlerini Atatürk Üniversitesinde sürdüren Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Tip Fakültesi ile Saglik Bilimleri Üniversitesi ögrencilerinin de yer aldigi toplam 1146 ögrenci önlüklerini giydi.

Önceki yillarda 14 Mart Tip Bayrami ile birlikte yapilan tören, bu yil pandemi kisitlamalarinin kaldirilmasiyla birlikte Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli Irade Salonunda gerçeklesti. Tip Fakültesi birinci, ikinci ve üçüncü sinif ögrencileri için düzenlenen törene YÖK Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylali, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fatih Albayrak, Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fuat Sayir, Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Fuat Gündogdu ile çok sayida akademisyen ile ögrencileri yakinlari katildi.

Önlük Giyme Töreniyle ilgili bir konusan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, son yillarda insan hayatinin bir parçasi haline gelen Covid-19 ile mücadelede saglik çalisanlarinin fedakârane bir sekilde verdikleri mücadeleleri, fiziksel ve ruhsal bütün emeklerini asla unutmayacaklarini belirterek insanliga saglikli ve mutlu bir hayat sunma çabasi içerisinde olan tüm hekim ve saglik çalisanlarina saygi ve minnet duyduklarini söyledi.



“Önlük Giyme Törenlerini Yeniden Düzenlemenin Memnuniyeti Içerisindeyiz”

Geçmis yillarda pandemi dolayisiyla gerçeklestirilemeyen önlük giyme törenlerini yeniden düzenlemenin memnuniyet verici oldugunu aktaran Rektör Çomakli: “Ilk defa önlük giyecek doktor adaylarinin bu saygin meslegin birer parçasi olmalari gurur verici. Ögrencilerimizin egitimlerinden sonra göreve baslamasi, saglik hizmetlerinin etkili ve verimli bir sekilde halkin hizmetine sunulmasi açisindan çok önemli. Üniversitemiz, 65 yillik süreçte sahip oldugu bilimsel birikimini ülkemizin kalkinma hedeflerine uygun biçimde tüm dünyada tercih edilen bir konuma gelerek kullanacaktir. Büyük düsünmek esastir ve Büyük Türkiye için yürümek degil, kosmak zamanidir. Bunun için de siz gençlerimize hiç olmadigi kadar ihtiyacimiz var. Hep birlikte çalisip ülkemizi bulundugu konumdan daha üst seviyelere çikaracagima inancim tamdir” seklinde konustu.

Program, protokol erkâninin doktor adaylarina önlüklerini giydirmeleri ve hatira fotografi çekilmeleriyle sona erdi.
Kaynak: İHA