Samsun'da Genis Katilimli Trafik Haftasi Etkinligi

Samsun’da düzenlenen "Karayollari ve Trafik Haftasi" etkinliklerinde trafik kazalari konusunda farkindalik olusturuldu.

Samsun'da Genis Katilimli Trafik Haftasi Etkinligi
Karayollari ve Trafik Haftasi dolayisiyla Cumhuriyet Meydani’nda stantlar açildi. Yapilan etkinlik ilk olarak saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi okunmasiyla basladi.

Akabinde trafikle ilgili en iyi resim yapan ortaokul ögrencileri ve trafik biriminde basari göstermis kolluk kuvvetleri çalisanlarina belge ve hediyeleri verildi.

Anaokulu ögrencileri minik bir gösteri yaparak trafik güvenligine dikkat çekti. 10 kilometre hizla giderken takla atan bir aracin canlandirilmasi yapildi. Sürücü koltuguna oturan vatandaslar takla atan otomobil içerisinde zor anlar yasadi.

Ilkadim Belediyesi tarafindan kurulan egitim parkinda minikler hem trafik kurallarini ögrendi hem eglendi. Etkinlige katilan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli; emniyet, jandarma, AFAD ve Il Saglik Müdürlügü stantlarini geçerek kurumlarin çalismalari hakkinda bilgi aldi.

"Trafikte kaybedilen vatandaslarimizin acilarinin tarifi mümkün degil"

Etkinlikte konusan Il Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, “Her yil mayis ayinin ilk cumartesi günü Karayolu Trafik Haftasi olarak kutlaniyor. Bu yilki etkinliklerdeki mottomuz ’Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik’ olarak belirlenmistir. Yayalarin mutlaka yaya geçidini ve kaldirimi kullanmasi, isikli isaret levhalari varsa bunlara uymalara konularinda bilgilendirme çalismalarimiz devam etmektedir. Bu baglamda yayalar karsidan karsiya geçerken ’Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik’ mottomuzun birincisi yaya yolunda ilerle, ikincisi görünür ol, üçüncüsü isiklari takip et, dördüncüsü geçidi kullan, besincisi ise yola odaklan seklindedir. Trafik kazalarinda evlatlarimiz, annelerimiz, babalarimiz ve sevdiklerimizi kaybettik ki bu canlarin bu acilarin tarifi de mümkün degildir. Samsun Emniyet Müdürlügü olarak trafik kazalarinin önlenmesi için yapilan egitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yani sira ekiplerimizle gece-gündüz demeden kazalari önleyici konfor ve denetim hizmetleri kesintisiz olarak devam etmektedir” dedi.



"Samsun’a 4 yeni trafik egitim parki"

Vali Dagli ise Trafik Haftasi’ni etkin bir sekilde kutlamaya devam ettiklerini belirterek, "Bayramdan önce emniyet mensuplarimizin ve jandarma kuvvetlerimizin faaliyetleri vardi. Biz de bunlara zaman zaman katildik. Farkindalik olusturmak için gayret ettik. Can güvenligi her seyin üzerindedir. Çocuklarimizin güvenligi her seyin üzerindedir. Trafik de bu konuda en acimasiz düsman olarak karsimiza çikmaktadir. Trafik kurallarina uydugumuz sürece bunlarla çok kolay bas edecegimizi biliyoruz. Önce saygili olmaliyiz, ikinci olarak egitim olmalidir. Ana sinifindan baslamak üzere çocuklarimizi egitmekle hükümlüyüz. Çocuklarimiza küçük yaslarda ögretecegiz. Bu manada trafik egitim parklarini da önemsiyoruz. Ilimizde bu konuda çalismalar yaptik. Samsun’da 4 tane daha trafik egitim parkinin projesi hazirlandi. Yakin bir zamanda onlarin da yapimina baslanacak” seklinde konustu.

Etkinlik toplu fotograf çekimi ile son buldu. Etkinlige Garnizon Komutani Albay Ibrahim Camci, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Nihat Soguk, Ilkadim Kaymakami Ibrahim Keklik, Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, OMÜ Rektör Yardimci Prof. Dr. Recep Sancak, Il Jandarma Komutani Albay Ömer Ersever ve kurumlardaki birim müdürleri katildi.

Kaynak: İHA