Nevsehir Belediye Baskani Savran Açiklamasi 'Çagla Yemedik Ki Agzimiz Kamassin'

Nevsehir Belediye Baskani Mehmet Savran, geçtigimiz gün belediyenin yaptigi GES ihalesi ile ilgili açiklamada bulunan IYI Parti Il Baskani Ömer Ay’a “Çagla yemedik ki, agzimiz kamassin” yanitini verdi.

Nevsehir Belediye Baskani Savran Açiklamasi 'Çagla Yemedik Ki Agzimiz Kamassin'
Nevsehir Belediye Baskani Mehmet Savran, IYI Parti Il Baskani Ömer Ay’in belediye hakkindaki iddialarina düzenledigi basin toplantisi ile yanit verdi. ’Seffaf belediyecilik’ anlayisinda olduklarini söyleyen Savran, ihalenin yasalara uygun sekilde yapildigini ve sonuç olarak da iptal edildigini belirterek, "2 gün önce IYI Parti Nevsehir Il Baskani Ömer Ay’in benim baskan oldugum dönemle ilgili iddialari vardi. Onlara bir cevap vermek amaciyla buradayiz. Ömer Ay basin toplantisinda belediyemizle ilgili bir takim iddialarda bulundu. Bu iddialarin da belirli bir dayanagi olmadigini, yanlis bilgilerden kaynaklandigini kendisine de ifade etme amaciyla buradayiz. Öncelikle sunu söylemek lazim, bir sehirde bir siyasi partinin il baskanligini yapan birisi bu isi layikiyla yaptigini iddia ediyorsa kendisine gelen bilgileri ilk önce degerlendirmeli, dogrulugunu arastirmali ve ondan sonra kamuoyuna açiklamasi gerekir. Ay, yapilan bu ihalenin belli bir bedel karsiliginda bir firmaya verildigini iddia etti. Hatta daha düsük bir bedelle yapilabilecegini iddia etti. Yapilan bu ihale ile de belediyenin ve kamuoyunun zarara ugratildigini söyledi.

15 aylik dönemde milyonlarca ihale yaptik. Bizim ekibimizin Allah’a sükür Subat 2020’den bu yana yapilan ne kadar ihale varsa hepsi kamuoyuna açiktir, gelsin incelesin” ifadelerini kullandi.

Kendisinden önceki dönemde belediye baskanligi yapan Rasim Ari hakkinda da ortaya atilan iddialara cevap veren Baskan Savran, “Benden önceki belediye baskaninin, belediye baskani olduktan sonra bir takim faaliyetler sonucu geçmis dönemde belediye baskanligi yapan Hasan Ünver hakkinda valilige ve savciliga bir takim sikayetlerde bulundugu ve bunun için istifaya zorlandigi iddiasi var. O iddia da basindan beri geçersizdi. Çünkü Hasan Ünver dönemi ile ilgili sorusturma 2018 yilinin kasim ayinda müfettislerce baslatilmis olup, halen yargi asamasindadir. Bir belediye baskani, hakim, savci, müfettis degildir. Ancak dogrunun yaninda olmaya mecburdur. Sadece Hasan Ünver degil, her hangi biri devleti zarara ugrattiysa ve bu yargi kanaliyla ispatlanir ve ceza alirsa isin pesini birakmayacagiz. Ilgililerin ne ceza almasi gerekiyorsa onun için de mücadele edecegimizi buradan ilan ediyorum. Eger bunun için beni istifaya zorlayacaklarsa buyursun beni de zorlasinlar. Kimsenin bu memlekete hizmet eden dürüst insanlara kimsenin iftira etmeye hakki yok” dedi.

Kaynak: İHA