Nemrut Krater Gölü'nde Iki Mevsim Bir Arada

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü, dogusunda kar batisinda ise bahar mevsimiyle görsel bir sölen sunuyor.

Nemrut Krater Gölü'nde Iki Mevsim Bir Arada
Dünyanin ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Gölü, güzelliginin yani sira havasiyla da dikkat çekiyor. Avrupali Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi çerçevesinde "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakimdaki Nemrut Krater Gölü, her mevsim ayri bir güzellige bürünüyor. Her yil binlerce yerli ve yabanci turistin akin ettigi Nemrut Krater Gölü’nde mayis ayina ragmen iki mevsim bir arada yasaniyor. Kalderanin dogusunda hala kis mevsimi yasanirken, batisinda ise bahar havasi var. Yaz ve kis görüntüsüyle kendine hayran birakip, görsel bir sölen sunan Nemrut Krater Gölü’nde ayni anda iki mevsimin bir arada yasanmasi ise ziyaretçilere mükemmel bir görüntü sunuyor.

Kalderanin günes alan bati kesimlerinde doga canlanmaya baslarken, dogu kesimlerinde ise kar kalinligi metreleri buluyor. Kalderayi ziyarete gelen vatandaslar, bir yandan karda kayip gönüllerince eglenirken bir yandan da bahar mevsiminin keyfini yasiyor.

Bünyesindeki sicak ve soguk gölleri, buz magarasi, buhar bacasi ve biyoçesitliligi ile yerli ve yabanci turistlerden yogun ilgi gören Nemrut, dogal güzelligiyle ise adeta kendine hayran birakiyor. Yazi ayri kisi ise ayri güzel olan Nemrut Kalderasi’nin iki güzelligi havadan da görüntülendi.

Mayis ayinin ortalarinda olunmasina ragmen Nemrut Krater Gölü’nde bir taraf bahar bir tarafta kis görüntülerinin olustugunu söyleyen Hakan Okay, “Dünyanin ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölünün oldugu yerin tam zirvesindeyiz. Burasi Nemrut Krater Gölü ve buranin en büyük özelligi mayis ayinin ortasinda olmamiza ragmen bir tarafinin bahar ve bir tarafinin da kis olmasidir. Nemrut’un diger bir özelligi ise dünyanin ikinci büyük krater gölü olmasidir. Dünya güzelligi arasinda olan bir yer burasi. Biz de bu güzellikleri görmeye geldik. Hava biraz soguk ama bu güzel manzarayi ölümsüzlestirmeye çalisiyoruz. Burayi gelip görmek için herkese tavsiye ediyoruz” dedi.

Nemrut’un doga harikasi bir yer oldugunu dile getiren Gamze Tunç ise “Nemrut’un zirvesindeyiz. Gerçekten doga harikasi bir yer. Bir tarafi yaz bir taraf kis görüntüleri var ve çok güzel görünüyor. Bizde bugün bu manzarayi görmek için buraya geldik. Çok güzel bir yer ve herkesin buraya gelip ziyaret etmesini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA