Kayip Yasli Adami Jandarma Ekipleri Buldu

Tokat’in Resadiye ilçesinde kaybolan 77 yasindaki sahis, jandarma ekipleri tarafindan evinden 3 kilometre uzakliktaki dere yataginda bulundu.

Kayip Yasli Adami Jandarma Ekipleri Buldu
Edinilen bilgiye göre, Resadiye ilçesine bagli Bagdatli köyünde yasayan 4 çocuk babasi Mehmet Eraslan (77) ögle saatlerinde evinden çikarak arazisine gitti. Yasli adamdan bir süre sonra haber alamayan yakinlari aramaya basladi.

Bir süre önce beyin kanamasi geçirdigi ögrenilen Eraslan’i bulamayan yakinlari jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri ormanlik alanda arama çalismasi baslatti. Yaklasik 1,5 saat süren arama çalismalarinda yasli adami ekipler köyden 3 kilometre uzakta Hayat Deresi mevkiinde buldu. Ayagi kayarak çaliliklarin arasina düstügü tespit edilen yasli adam, bulundugu yerden jandarma ekipleri tarafindan çikartildi. Saglik ekipleri tarafindan ambulansla Resadiye Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Eraslan, saglik kontrolünden geçirildi.

Tedavisinin ardindan taburcu edilen Mustafa Eraslan, çalilara takilarak düstügünü ve ayaga kalkamadigini belirterek, “Araziye dolasmaya gitmistim, bildigimiz yerler. Çaliliklara takilip düstüm, ayaga kalkamadim. Bir daha oraya tek basima gitmeyecegim. Jandarma buldu beni, basimizdan eksik etmesin. Devletimizden Allah razi olsun. Her konuda devlet yanimizda” dedi.

Seher Eraslan ise kocasi evden çiktiktan bir süre sonra haber alamadiklarini, köyde bulamayinca jandarmaya haber verdiklerini söyledi.

Jandarma ekiplerinin çalismasi sonrasinda esinin bulundugunu belirten Eraslan, ekiplere tesekkür etti.

Yasli adamin üvey oglu Halil Koç Han, babasini aramalarina ragmen bulamayinca jandarmaya haber verdiklerini kaydetti.

Jandarma ile arama yaparken babasinin sesini duyarak bulduklarini belirten Han, “Babam jandarma sayesinde bulundugu yerden çikabildi. Tek basimiza çikaramazdik. Çamurlu bir yerdi” diye konustu.

Kaynak: İHA