Hemsireler Haftasi Törenle Kutlandi

Zonguldak’ta Hemseriler Haftasi törenle kutlandi.

Hemsireler Haftasi Törenle Kutlandi
12-18 Mayis hemsireler haftasi çerçevesinde Türk Hemsireler Dernegi tarafindan Valilik binasi önünde tören düzenlendi.

Törene, Türk Hemsireler Dernegi Zonguldak Subesi Baskani Arife Ayaz ve hemsireler katildi.

Ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Atatürk anitina çelenk birakildi. Pandeminin yükünü en fazla Hemsirelerin sirtlandigini belirten hemsireler Dernegi Baskani Arife Ayaz konusmasinda sunlari söyledi:

“Pandeminin etkisini her birimiz, hayatimizin her alaninda derinden hissettik. Süphesiz pandemiden en fazla etkilenen gruplarin basinda saglik çalisanlari, saglik çalisanlarinin içinde de ülkemizde ve tüm dünyada pandeminin yükünü en fazla sirtlayan Hemsireler gelmektedir. Dünya olarak “normale dönmeye, pandeminin yaralarini sarmaya basladigimiz su günlerde, insanligin, toplumun, her bir ailenin ve bireyin nitelikli hemsirelik hizmetlerine olan ihtiyaci, her zamankinden daha görünür ve daha elzemdir. Çünkü hemsireler, her bir bireyin ulasabildigi, esit sekilde yararlanabildigi, sürdürülebilir, adil, etik temelli ve gelecege uygun saglik sistemlerine insa edilmesi ve yürütülmesinde kilit saglik çalisanlaridir. Biz Hemsireler, toplumumuzdaki her birey için; insan merkezli, esitlikçi, erisilebilir, yüksek kaliteli saglik bakim hizmeti sunmak için var gücümüzle çalistik ve çalismaya devam ediyoruz."

Programina sonunda ise Türk Hemsireler Dernegi Zonguldak Subesi Baskani Arife Ayaz ve hemsireler Vali Tutulmaz’i ziyaret etti. Ziyaret hatira fotografinin çekilmesinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA