'Eserleriyle Ibrahim Erkal' Anma Konserine Yogun Ilgi

Palandöken Belediyesi, Ibrahim Erkal’i vefatinin 5. yilinda eserleriyle andi. Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezinde gerçeklesen anma konseri yogun ilgi gördü. Salonu tika basa dolduran Erzurumlular, hüzünlü anlar yasadi.

'Eserleriyle Ibrahim Erkal' Anma Konserine Yogun Ilgi
Palandöken Belediye Baskani Muhammet Sunar’in açilis konusmasiyla baslayan program, Atatürk Üniversitesi Iletisim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü ögrencilerinin, Ibrahim Erkal Belgeseli ile devam etti. Ardindan Palandöken Belediyesi Türk Musikisi Toplulugunun, Ibrahim Erkal eserlerini seslendirdigi programda, gazeteci Musa Çakir’da sanatçidan bir eser yorumladi.

Erkal’in ailesi de katilim sagladi

Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Fevzi Polat, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Mevlüt Dogan, Il Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz, Ibrahim Erkal’in kiz kardesleri Hülya Erkal Beyaz, Meryem Erkal Gedik, Yegeni Okan Beyaz, Sivil Toplum Kuruluslarinin temsilcileri ve hayranlari katildi.

Geceye sanatçinin esi Filiz Akgün Erkal da canli baglanti ile katilim sagladi. Duygu ve düsünceleri alinan Filiz Akgün Erkal, Baskan Muhammet Sunar’a bu anlamli etkinlik için tesekkürlerini ifade etti.

Sunar: Ibrahim Erkal Erzurum’un abide sanatçisidir

Programda yaptigi konusmada Baskan Sunar, Ibrahim Erkal’in kentin ve Palandöken’in tanitimina sagladigi katkiya vurgu yapti. Programa yogun katilim saglayan vatandaslara da tesekkürlerini ifade eden Sunar, “Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezimizde birçok program yaptik. Fakat bugünkü görüntü, nadir rastlanan bir görüntü. Öncelikle ilgi ve alakanizdan dolayi tesekkür ediyorum. Ibrahim Erkal, Erzurum’un abide sanatçilarindan biridir. Kelimenin tam anlamiyla sanatçiydi. Hem söz ile hem de beste ile isinin hakkini veren nadir bir isimdi. Kendisiyle Erzurumlular olarak her daim iftihar ediyoruz. Ibrahim Erkal elbette sanatçiligiyla temayüz etmis bir isimdi, fakat Ibrahim Erkal’i Erzurumlular için unutulmaz kilan diger bir vasfi ise, bu sehre duydugu muhabbet ve baglilikti. Ibrahim Erkal, sehrimizi sanat camiasinda büyük bir yeterlilikle temsil ederken, ondaki Erzurumluluk sevdasi hepimizin yüregini kabartiyordu. Erzurum’u anmadigi ne bir televizyon programi, nede albümü var. Her albümünde Erzurum’a iliskin muhakkak güzel bir eser okudu. Çiktigi her programda bu sehrin adini anmaktan hiç yüksünmedi. Bizleri hep gururlandirdi. Sagliginda oldugu gibi, vefatindan sonra da Sehrimiz Ibrahim Erkal’a hep vefa gösterdi. Palandöken Belediyesi olarak bugün sanatçimiza bir vefa programi düzenleyelim istedik. Olusturdugumuz Türk Musikisi Toplulugu, degerli sanatçimizin eserlerini seslendirecek. Ben bir kez daha hasretle, rahmetle yad ediyorum kiymetli sanatçimizi. Bu anlamli, bu duygu yüklü gecenin gerçeklesmesine katki saglayan ekip arkadaslarima ve katilim saglayan herkese yürekten tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA