Doktor Baskan, Saglik Turizmine Dikkat Çekti

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 8. Erciyes Pediatri Akademisi Kongresi’nde yaptigi konusmada Kayseri’nin saglik altyapisi ile saglik turizminin de merkezi olduguna dikkat çekti.

Doktor Baskan, Saglik Turizmine Dikkat Çekti
Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali ve Kayseri Çocuk Sagligi Dernegi tarafindan bu yil sekizincisi düzenlenen Erciyes Pediatri Akademisi Kongresi’ne Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, Saglik Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhami Çelik, ERÜ Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali Baskani ve Kongre Baskani Prof. Dr. Duran Arslan, dekanlar, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Erciyes Üniversitesi Sabanci Kültür Merkezi’nde gerçeklesen kongre saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Kongrede konusan Baskan Büyükkiliç, bir doktor olarak kongrede bulunmaktan ve bu sehrin hizmetkâri olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Bir arastirma üniversitesinde bulunmak, o üniversite bünyesinde son süreçte dünyayi bir bakima perisan eden pandemi sürecinin asisi ile ilgili Turkovac asisini bularak, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tip Fakültemizi dünyaya tanitan bir çalismaya imza atmak bizim için sevindiricidir” dedi.

Büyükkiliç, Kayseri denilince hayirseverler sehri, makarr-i ulema, makarr-i evliya sehri ve tarihi dokularla bezenmis kadim medeniyetler sehrinin akla geldigini söylerken, Kayseri’ye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ‘hayalim’ dedigi 1607 yatakli Sehir Hastanesi ve Tip Fakültesi’nin kazandirildigini, saglik altyapisi ile 30’a yakin saglik kurulusu ile kentin saglik turizminin de merkezi oldugunu anlatti.

Tüm hemsirelerin özel gününü de kutlayan ve bu önemli kongrenin hayirli olmasini dileyen Büyükkiliç, bir doktor olarak bu alanda Kayseri’yi hem tanitmaya vesile olacak hem de akademik olarak gelisime firsat verecek tüm çalismalara destek verdiklerini ifade etti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis ise kongrenin basarili olmasini dileyerek, emegi geçenlere tesekkür ederken, ERÜ Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali Baskani ve Kongre Baskani Prof. Dr. Duran Arslan da bilimsel ve sosyal anlamda doyurucu bir kongre olmasini diledi.

Kongrede, Kayseri’yi tanitan ‘Zenginlikler Sehri Kayseri’ video gösterimi de yapilirken, program sonunda akademisyenlere günün anisina plaket ve çiçek takdim edildi.
Kaynak: İHA