Çanakkale'de Gerçegini Aratmayan Tatbikat
Çanakkale’de Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) öncülügünde gerçeklestirilen tatbikat gerçegini aratmadi. Yakinlari senaryo geregi göçük altinda kalan Acil Yardim ve Afet Yönetimi (AYAY) ekipleri, profesyonel oyunculara tas çikartti.

Tatbikatta AFAD, UMKE, AKUT, Kizilay, 112 Acil Servis, polis, jandarma, orman isçileri ve STK’larin yani sira gönüllüler yer aldi.
Tatbikat hakkinda bilgi veren AFAD Il Müdürü Ibrahim Tari, “Bugün saat 10.00’dan itibaren masa basi tatbikati, saat 20.30’dan itibaren artçi sarsinti senaryosu üzerine saha tatbikati yapacagiz. Tatbikatta 44 araç, 177 personel görev yapmakta ama buna baska araçlar da katilabilir, daha fazla olacaktir. Tatbikatta biz görevli ekiplerin olay mahalline intikali, birbirleriyle koordinasyonunu saglamalari hususunda uygulamalari yapacagiz. Hep birlikte tatbikatimiz hayirli olsun diyorum. Su anda artçi sarsinti üzerine bir binanin yikildigini ihbar eden bir vatandasin 112 Acil Çagri Merkezi’ne telefonuyla tatbikatimiz basladi.
Görevli ekipler bu süreçte buraya intikal edecekler. Baslangiçta güvenlik ve trafik ekipleri olay yerine intikal edecekler. Çünkü olay yerinde aile yakinlari, yakinlarindan haber almak isteyebilirler. O müdahale ile baslayacagiz, ardindan acil müdahale ekipleri gelecekler. Acil müdahale planindaki diger ekipler olay yerine gelecekler. Tatbikat çerçevesinde hedefimiz toplumda afet farkindaligi olusturmak, ekipler arasindaki koordinasyonu ve is birligini en üst seviyeye çikartmaktir” dedi.
