Bursa'da Is Makinelerine Direnerek Yikimi Engellediler

Bursa’nin en gözde insaat projelerinden biri olan ve yapildigi dönemde birçok ödül alan projenin ortak kullanim alanlarinin kamusal alan olmasi ve çevresine site duvarlari yapilmasi sebebiyle yikima giden belediye ekipleri etten duvarla karsilasti. Site sakinleri yikima gelen kepçelerin önüne geçip üstüne çikarak yikimi 10 gün erteletti.

Bursa'da Is Makinelerine Direnerek Yikimi Engellediler
Bursa’da bin 500’ yakin dairenin oldugu ve yaklasik 7 bin kisinin yasadigi Simpas GYO Bursa Modern sitesi sakinleri sabah saatlerine is makinelerinin gürültüsüyle uyandi. Sitenin park, oyun alani ve bahçesinin kamusal alan oldugu ve bu nedenle siteyi çevreleyen duvarlarin bir kisminin yikimi için gelen ekiplere site sakinleri tepki gösterdi. Gelen is makinelerinin önüne geçip üstüne çikarak yikimi engellemeye çalisan vatandaslar yikimi durdurdu. Site yönetimi ve belediye yöneticilerinin istisareleri dogrultusunda ertelenen yikimda çok sayida Çevik Kuvvet Polisi görev aldi. Site sakinleri proje sahibi firmanin birçok vaat vererek evleri sattigini ve yasanan durumdan bilgileri oldugunu aktardi.

Bu duvarlar açildiginda site sakinlerinin güvenligi nasil saglanacak?

Yasanan karmasanin ardindan Simpas GYO Bursa Modern Site Yönetiminin ortak yaptigi açiklamada, “Bu alan Simpas GYO tarafindan kamuya terk alan belediyeden 49 yilligina kiralanmis. Belli bir miktar ödeme yapilmis. Ancak bu kiralamadan ev sahipleri bilgilendirilmemis. O günden bu yana bu alanin bakimi güzellestirmesi site sakinlerinin aidatlariyla yapildi. Site içindeki kamusal alan öyle bir alan ki bir yerden girdiginizde her yerer gidebiliyorsunuz. Bu duvarlar yikildiginda bin 466 dairenin güvenligi nasil saglanacak? Site sakinin açmis oldugu bir baska dava sebebiyle kamu davasina dönüsmüs ve mahkeme böyle bir karar vermis. Biz site olarak belediye ile davaligiz. Bu sorunun çözülebilmesi için sürekli görüsme halindeyiz. Ancak is bu boyuta geldiginde kimse muhatap olmuyor. Burasi kamusal alan olarak görünüyor. 7 bin kisi kamu degil mi? Biz ekiplerin yikimini durdurduk ancak bu yikim 10 gün sonraya ertelendi” dedi.

Belediyeye ait kamusal alan bize ortak kullanim alani diye satildi

10 yildir yasadigi evi satin aldigi dönemde kendisine site içerisindeki alanin kamuya terk alan oldugunu ve kiralandiginin söylenmedigin aktaran site sakini Fatma Çaliskan, “yasadigimiz evi esim maket halindeyken satin aldi. Bütün yasam alanlari belediyeye aitmis ancak bize sitenin ortak kullanim alani diye satildi Simpas GYO tarafindan. Daha sonra bir sekilde yasanan anlasmazlik sebebiyle site kapilarini açtilar ve bizim yeni haberimiz oldu. Bugün yikim ekibi geldi. Çoluk çocuk hepimiz disaridayiz. Kullanim alani belediyeye ait ama bize buralari satarken ödüllü projeler, yesillik alan, göletler var diyerek sattilar” dedi.

Kaynak: İHA