Bursa Büyüksehir'den Egitime Teknoloji Destegi

Bursa Büyüksehir Belediyesi, çocuklarin robotik kodlama ve yazilim alanlarinda daha iyi egitim alabilmeleri amaciyla Milli Egitim Bakanligi’na bagli okullarda hazirladigi ‘Bilisim Atölyeleri’ne yenilerini eklemeye devam ediyor.

Bursa Büyüksehir'den Egitime Teknoloji Destegi
Bursa’da çocuklarin ve gençlerin egitim alanlarinin iyilestirilmesine yönelik çalismalar yürüten Büyüksehir Belediyesi, üreten bir nesil yetismesi amaciyla egitim hayatina katki sunmaya devam ediyor. Milli Egitime bagli okullarda ögrencilerin robotik kodlama ve yazilim basta olmak üzere teknoloji üretmeleri için ‘Bilisim Atölyeleri’ olusturan Büyüksehir Belediyesi, besinci bilisim atölyesini Keles Davut Zeki Akpinar Yatili Bölge Okulu’nda hizmete açti. Tarim Peyzaj AS ve Bilim Teknoloji Merkezi’nin katkilariyla hazirlanan atölyenin açilisina; Keles Kaymakami Ahmet Faruk Beyazit, Büyüksehir Belediye Baskanvekili Fethi Yildiz ve Tarim Peyzaj AS Genel Müdürü Semih Polat katildi.

Baskanvekili Fethi Yildiz, çalismanin gelecek nesillere katki sunacagini söyledi.

Büyüksehir Belediyesi’nin okullarin fiziki imkanlarini iyilestirdigi gibi farkli egitim alanlarina da destek verdigini belirten Yildiz, gençlere yönelik bilimsel atölyeler, Science Expo, Astrofest gibi program düzenlediklerini ifade etti.

Teknofest’e katilan ögrencilere destek verdiklerini ve yüksek teknolojili sanayiinin gelisimi için altyapi olusturduklarini dile getiren Yildiz, “2018’den beri verilen robotik kodlama ve yazilim egitimleri ile binlerce çocugumuza kodlama dilini ögretiyoruz. Davut Zeki Arikan Yatili Bölge Okulu, 2021-2022 egitim yilinda bilisim atölyesi kazandirdigimiz besinci okulumuz oldu. Ögrencilerimiz bu atölyede yapacaklari çalismalarla gelecek nesillere örnek olacaktir. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Hayirli olsun” dedi.

Keles Kaymakami Ahmet Faruk Beyazit, egitime yapilan yatirimlarin asla bosa gitmeyecegini söyleyerek, atölyenin olusturulmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Yeni bilgisayarina kavusan ögrenciler ise, daha rahat bir ortamda kodlama egitimi alacaklarini için mutlu olduklarini ifade etti.

Ögrenciler, atölyeyi okullarina kazandiran Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne ve Baskan Alinur Aktas’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA