BEÜ'de Hemsireler Haftasi Kutlandi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) düzenlenen Hemsirelik Haftasi programi düzenlendi.

BEÜ'de Hemsireler Haftasi Kutlandi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) düzenlenen Hemsirelik Haftasi düzenlendi.

Doç. Dr. Sebnem Hanioglu Kargi konferans salonunda düzlenen programa BEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Bashekimi Özcan Piskin ve davetliler katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Bashekimi Özcan Piskin, “1854 yilinda Kirimda savasinda Ingilizler bizlere yardima geliyor. Yarali askerler Istanbul’a geliyor. Tek basinda 22 yasindaki bir kiz hasta bakici olarak bu askerlere yardima geliyor. Bir geliyor pir geliyor açikçasi çünkü bütün sistemi degistiriyor. Çok fazla isler yapiyor. Cephede 4 bin 600 asker ölmüs ama iyi bakim olmadigi için 22 bin asker ölmüs. Yine Osmanli savasinda cephede 22 bin asker ölmüs ama iyi bakim olmadigi için 45 bine yakin asker ölmüs. Ingiltere’ye döndükten sonra bunu kraliçe Victoria’ya bin sayfalik rapor halinde sunuyor. bu raporun içerinde hastanede düzeninden yemeklere kadar istatistik veriler yer aliyor. Bir neslin önünü açiyor. Dönüp bakildigi zaman bütün kapilarin o dönem açiligini biliyoruz. Hepinizin hemsireler haftasini kutluyorum iyi ki varsiniz” dedi.

Tüm hemsirelerin hemsireler haftasini kutlayan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, “Bugün çok önemli bir hafta büyük bir pandemi geçirdiginiz özverili ile çalistiniz. Diger saglik çalisanlari yeterince parlatiliyor simdi sizin parlatilma zamaniniz. Bunu iltifat olarak söylemiyorum tüm samimiyetimle söylüyorum. Pandeminin pençesinde kivranirken hastalara umut isigi oldugunuz. Hastalarin Allah tarafindan kendilerine gönderilmis bir melek olarak gördügü insanlar oldunuz. Hasta olarak bakarsaniz. Hastaligin yarisi psikolojik hastalara sizlerin güler yüzünü gördügü an hasta yarisini halletmis oluyor. Günümüzde bütün hastaliklarin basinda sikinti, stres bütün bunlarin basindan geçiyor. Bu da sizin sayenizde oluyor. Bilhassa pandemide gerçekten insalara para beklemeden esinizi çocugunuz yok sayarak özveri ile hizmet ettiniz. Gelecekte daha iyi yerlerde olmanizi sartlariniz daha gelismis olmasini is bekleyen arkadaslara yeni is alanlarin açilmasini diliyor hemsireler haftaniniz kutluyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan BEÜ Konservatuar bölümü tarafindan mini bir konser verildi.

Konserin ardindan ZBEÜ Hastanesi’nde 20 yili askin süredir saglik hizmeti veren hemsirelere tesekkür plaketi ve hediye verildi.

Kaynak: İHA