Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Türkiye'de Lojistik Mastir Plan Yapan Ilk Belediye Kocaeli Büyüksehir'

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Türkiye’de ilk kez lojistik mastir planini yapan belediye Kocaeli Büyüksehir olmustur. Kocaeli’de lojistik köy kurulmasi bir ihtiyaçtir" dedi.

Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Türkiye'de Lojistik Mastir Plan Yapan Ilk Belediye Kocaeli Büyüksehir'
Marmara Belediyeler Birligi ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Lojistik Dernegi (LODER) isbirligi ile düzenlenen 11. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’ne katildi.

Kongrede söz alan Büyükakin, kongrede sadece lojistigin konusulmadigini, birbiriyle yakindan ilgili birçok önemli konudan bahsedildigini belirtti.

Baskan Büyükakin, lojistik planlama yaparken sektörün ve üretimin nereye gittigine, tarim, hayvancilik ve sanayinin nereye yol aldigina, bu manada lojistik ihtiyaçlarin nasil sekillendigine bakmak gerektigini belirterek, "Lojistik planlama, sürekli düsünmek gereken, gelecegi görmeniz gereken bir alan. Lojistik alanda gelecegi dogru tahmin edip, dogru adimlar atmali" diye konustu.

"Lojistik mastir planini ilk yapan belediye biziz"

Kocaeli’de günlük 200 bin birim kamyonun hareket ettigine dikkat çeken Büyükakin, "Bunu buradan gururla söyleyeyim. Türkiye’de ilk kez lojistik mastir planini yapan belediye Kocaeli Büyüksehir olmustur. Kocaeli’de lojistik köy kurulmasi bir ihtiyaçtir. Bizden önce lojistik plan yapan yok. Bizden önce ulasim mastir plani yapan var. Bir iki tane küçük ulasim mastir plani çalismalari vardi. Kisa sürede biz de tamamladik. Ama lojistik mastir plan yapilmasi gerektigini gördügümüzde Türkiye’de bir belediye olarak ilk kez lojistik mastir planini yaptik. Ama lojistik mastir plan yapmis olmak o isin bittigi anlamina gelmiyor. Sürekli yenilemek, güncel tutmak gerekiyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA