AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Siginmaci Açiklamasi Açiklamasi 'Sonsuza Kadar Kalmayacaklar'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, siginmaci tartismalarina iliskin, ”Arkadan gelen katliam makinesi karsisinda Türkiye siniri kapatsaydi milyonlarca insanin ölümünden sorumlu olacakti. Sonsuza kadar kalmayacaklar. Vatandasimiz emin olsunlar Türkiye’nin buraya siginmis insanlari bir gün kendi ülkelerine güvenli ve onurlu sekilde gönderecek politikasi vardir. Türkiye’nin demografik güvenligi konusunda hassasiyeti yüksektir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Siginmaci Açiklamasi Açiklamasi 'Sonsuza Kadar Kalmayacaklar'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in baskanlik ettigi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantisi devam ederken gündeme dair açiklamalarda bulundu. Hemsirelerin Uluslararasi Hemsireler Günü’nü kutlayan Çelik, "Pandemide sergiledikleri fedakarlik, titizlik her zaman saygiyla anilacak. Ulvi meslegi icra eden tüm hemsirelere sevgi saygilarimizi iletiyoruz" dedi.

Israil güçleri tarafindan Filistin’de görevi basinda öldürülen Al Jazeera televizyonu muhabiri Sirin Ebu Akile’ye de Allah’tan rahmet dileyen Çelik, "Kudüs’ün kizi olarak aniliyordu, çeyrek asirdir dünyaya Kudüs’teki gelismeleri duyurmaya çalisiyordu" dedi.

Diyarbakir annelerinin nöbetinin yaklasik bine güne ulastigini belirten Çelik, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlilikla devam ettigini söyledi.

Çelik, operasyonlarin basariyla devam ettigini belirterek, "Milli Savunma Bakanligi’miz terör örgütlerine karsi bu operasyonlari sürdürüyor. Terör örgütlerin destekçileri Türkiye’ye yönelik kara propagandalarini sürdürüyorlar. Türkiye’nin terörle mücadelesi en mesru terörle mücadeledir. Asla taviz vermeden devam edecektir" diye konustu.



"Türkiye’nin göç yönetiminde hem tecrübesi hem politikasi vardir"

Siginmaci tartismalarina iliskin konusan Çelik, "Göçmenler, siginmacilar üzerinden bir takim provokasyonlara sahit oluyoruz. Turizm sezonunun yaklastigi, güçlü diplomatik iliskiler yürütülen bir dönemde provokatif yaklasimla gerçeklestigini görüyoruz. Türkiye’nin içinde bir siyasi ayrisma, meydana getirmeye çalisanlar oldugunu görüyoruz. Türkiye’nin göç yönetiminde hem tecrübesi hem politikasi vardir. Sorunun kaynaginda çözüm aranmaktadir. Etkili sinir güvenligi söz konusudur. Sinirlarimiz tehlikede demek bir iftiradir. Bazi iller de siginmaci kaydina kapatilmistir. Uluslararasi Koruma Kanunu’na Türkiye uygun bir sekilde devam etmektedir. Belli bir dönem ülkemizde kalanlarin uyumlu bir sekilde hayatini sürdürebilmeleri için gerekli çalismalar yapilmaktadir. Bu çerçevede genis kapsamli bir ele alis söz konusudur" açiklamasinda bulundu.

Siginmacilara yönelik çok çesitli düzenlemeler oldugunu ifade eden Çelik, göçün ülke üzerinde daha fazla baski yapmamasi için sorunun kaynaginda çözülecegi çalismalar yapildigini söyledi.

Siginmacilarin geri dönüsleri için can güvenliklerinin olmasi gerektigini ifade eden Çelik, "Bu geri dönülen bölgelerin bu insanlar için ölün tehdidi teskil etmemesi lazim. Türkiye büyük bir devlettir, katillere bunlari teslim etmek gibi bir yaklasim içinde olamayiz. Vatandaslarimizin bize ilettikleri bir takim baska sorunlar oldugunda bunlara en etkili sekilde müdahale edilmektedir" dedi.



"Burada sonsuza kadar kalmayacaklar, katillerden korunmus bölgeler ortaya çiktiginda zaten gidecekler"

Sosyal medyadaki görüntülere iliskin de Çelik, "Sosyal medyada görüyoruz. Olumsuz bir sey oldugunda vatandaslarimiz müdahale etmesinler. Buna müdahale edecek olanlar emniyet görevlileri ve güvenlik güçlerimizdir. Vatandaslarimizin kendi basina müdahalesinin büyük riskler olusturacagini, vatandaslarimiza da sikinti verecegini belirtmek isterim. Kuskusuz siginmaci olarak bulunanlar burada sonsuza kadar kalmayacaklar. Katillerden korunmus bölgeler ortaya çiktiginda zaten gidecekler. Gönüllü ve onurlu sekilde bu geri dönüsler saglanacak" dedi.



"Ukrayna için yaptiklarini Suriye’deki çocuklar için yillardir yapmamalari büyük bir çeliski olarak ortada durmaktadir"

Sinirdan göçmen geçislerini gösteren videolarin gerçegi yansitmadigini söyleyen Çelik, "Ülkemizle ilgili olmayan, baska bir ülkenin sinirindan geçisleri gösteren videolari yaymamak gerekir. Avrupa’nin irkçilarinin en çok kullandigi yöntemlerdir. Bu yöntemleri kullananlara karsi gerekli duyarliligin gösterilmesi gerekir. Türkiye bu meselenin ortaya çikmasinda gönüllü olmadi. Suriye rejimi normallessin diye en çok Türkiye ugrasiyordu. Ne zaman ki katliamlar basladi, o zaman Türkiye bunlara tepki göstermeye basladi.

Savas uçaklarini kullandilar, Bati bunlara müdahale etmedi. Kimyasal silah kullanildi, buna da müdahale edilmedi. Cumhurbaskanimizin güvenli bölge önerisine de yaklasmadilar. Bugün Ukrayna’da insanlar için yaptiklari dogrudur, yapilmasi gerekir. Ukrayna için yaptiklarini Suriye’deki çocuklar için yillardir yapmamalari büyük bir çeliski olarak ortada durmaktadir" dedi.



"Hakli olarak kaygilarini dile getiren vatandaslarimiz bu konunun önemsendigini bilsinler"

"Güvenli bölge kurulmadigi zaman arkadan gelen katliam makinesi karsisinda Türkiye siniri kapatsaydi milyonlarca insanin ölümünden sorumlu olacakti" diyen Çelik, "Dünyanin her tarafindan göç politikasi bir takim sorunlarin yönetimidir. Vatandasimiz emin olsunlar Türkiye’nin buraya siginmis insanlari bir gün kendi ülkelerine güvenli ve onurlu sekilde gönderecek politikasi vardir. Insanlari katillere teslim edecek bir yaklasim asla söz konusu olmayacaktir. Hakli olarak kaygilarini dile getiren vatandaslarimiz bu konunun önemsendigini bilsinler. Türkiye’nin demografik güvenligi dikkate alan, degerlendiren politikasi her zaman vardir" dedi.

Muhalefetin açiklamalarina tepki gösteren Çelik, "Cumhurbaskanimizin Körfez Bölgesi açilimi, Israil ile söz konusu olan açilimlar neticesinde muhalefetin elestirilerini görüyoruz. Bunu söyleyenler hangi sebeplerle bu iliskilerin sogudugunu bilmedikleri için o zaman Türkiye niye etrafiyla soguk diyorlardi. Bu sogukluk giderilip mesafeler kaldirinca da ’Türkiye bunu neden yapiyor’ yaklasimina giriyorlar. Reyhanli saldirisinda tutup Türkiye Cumhurbaskanini suçluyor, onun arkasinda Esad baglantisini kabul etmiyor. Bugünkü açilimlarla ilgili de dogru bir yerde durmalari mümkün olmuyor" dedi.

Ermenistan ile olan normallesmeyle ilgili de konusan Çelik, “Görüsmeler yapici bir sekilde, normallesmenin saplanmasina dönük hedef odakli sekilde ilerliyor. Cumhurbaskanimiz ve Sayin Aliyev’in iradesi de bu yöndedir. Cumartesi Rize-Artvin Havalimani açilisi söz konusu olacak. Dünyanin sayili havalimanlarindan birisi vatandaslarimizi davet ediyoruz. 21 Mayis’ta Adana’da Gençlik Söleni gerçeklesecek. En son 2014 yilinda bir sölen yapmistik. Bir ile dönük degil bütün Türkiye çapinda yapilacaktir. Burada Gençlik Kollari’mizin organizasyonunda Cumhurbaskanimiz bu sölene katilacaklar" diye konustu.

Afyonkarahisar Valisi olan Kübra Güran Yigitbasi’nin ilk basörtülü vali olmasi ile ilgili soru üzerine Çelik, "Kendisine ve görevlerine atananlara basarilar diliyoruz. Kimin basörtülü, kimin basörtüsüz oldugu kimseyi ilgilendirmez. Kadinlarimizin kamusal alanda her alanda daha çok yer almasi memnuniyetle karsilanan bir karar. Kadinlari özellikle kilik kiyafet sebebiyle yargilamamali. Bunun önünü açmaktan siyasi hareket olarak gurur duyuyoruz" dedi.



"Vatandaslarimizi ekonomik alanda korumak hükümetimizin gündemindedir

Asgari ücretle ilgili degerlendirmede bulunan Çelik, "Vatandaslarimizi ekonomik alanda korumak hükümetimizin gündemindedir. Bir açiklama oldugunda hemen paket mi var diye düsünülmemelidir. Vatandaslarimizin hayat kosullari, beklentileri, talepleri partimizin her zaman gündemindedir. Siginmacilara dönük nefret söylemi belli bir yerden kaynaklanmiyor. Esasinda bunun arkasindaki siyasal motivasyona bakildiginda birincisi demokratik ortami zehirleyen bir kiskirticilik söz konusu oluyor. Avrupa’da Türk düsmanligi, yabanci düsmanligi, göçmen düsmanligi ayni kesimler tarafindan yürütülüyor. Bunlarin kes kopyala yapistir seklinde Türk siyasetine tercüme edilmeye çalistigini, ayni sonuçlari doguracak sekilde yürürlüge konuldugunu görüyoruz. Ben ülkemde sorun çikaran, ülkemde çesitli sorunlarin arkasinda olan siginmaci istemiyorum, ben irkçi miyim deniliyor. Bunda irkçilik yok ama bundan sonra toplumda nefret ve infial olusturan cümleler ardi ardina geldigi zaman tabii ki bu irkçilik oluyor. Gerçekte olmayan bir seyi söylüyor. Insanlari rahatsiz eden bir siginmaci görüntüsü geliyor, tabii ki bunun için gereken yapilacak. Bir yerde herhangi bir asayis oldugunda ister bizim vatandasimiz ister siginmaci olsun buna kendi kendine müdahale edecek sekilde tesvik etmenin ülkemize bir faydasi yoktur. Emniyet, jandarma hemen geregini yapacaktir. Kaos seklinde müdahale olusturmak ülkenin gelecegine fayda saglanamaz" dedi.



"Daha dava yayinlanir yayinlanmaz Cumhurbaskanimizi, partiyi suçlamaya basladilar"

Yargitay’in CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu’nun 3 davadan aldigi cezalari onamasina iliskin de Çelik, "Bu dosyanin içini ne ben ne CHP siyasetçileri bilir. Daha dava yayinlanir yayinlanmaz Cumhurbaskanimizi, partiyi suçlamaya basladilar. Hukukçular görüslerini söylesinler. Nerede yargi karari çiksa Cumhurbaskanimizi, AK Parti’yi, kabinemizi, Cumhur Ittifaki’ni hedef gösterecek bir durum ortaya çikiyor" diye konustu.

Yeni pasaportun sayfalarinda Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi’nin bulunmasinin Yunan basininda genis yer bulmasina iliskin de Çelik, "Yunanlilari bizim pasaportumuzda Ayasofya Camii fotografi olmasi neden ilgilendiriyor. Ayasofya Kebir Cami’nin pasaportumuza konulmasindan Yunanlilara ne. Son derece güzel olmus. Pasaportumuzda bulunmasina katkisi geçen herkesi tebrik ediyorum. Yunanlilari ilgilendiren hiçbir tarafi yoktur. Nitekim Ayasofya açilinca da aynisini yaptilar" dedi.

Kaynak: İHA