Sanliurfa'da Ögrencileri Bilimle Tanisiyor

Sanliurfa’da Battani Uzay ve Havacilik Bilim Merkezi, okul ziyaretleriyle ögrencileri bilimle ve yeni nesil yazilim teknolojisiyle tanistiriyor.

Sanliurfa'da Ögrencileri Bilimle Tanisiyor
Karaköprü Belediyesinin Sanliurfa’ya bir ilk olarak kazandirdigi Battani Uzay ve Havacilik Bilim Merkezi okullarin yaptigi ziyaretlerde ögrencileri agirliyor. Sanliurfa’nin her ilçesinden okullardan ögrencilerin agirlandigi gezilerde ögrenciler uzay, fizik, cografya bilimleri ile dogunun akli olan önemli bilim insanlarini taniyarak ilham aliyor. Her gün programli olarak belirli okullar Battani Uzay, Havacilik ve Bilim Merkezini ziyaret ederken, önceki gün Haliliye ilçesine bagli Göktepe ilkokulu ögrencileri bilim merkezine ziyaret gerçeklestirdi. Ögrenciler burada egitim ve teknoloji siniflarini, uzay ve havacilikla ilgili maketleri görürken, uzay ve havacilikla ilgili bilgiler verilip 3d yazilim, stem ve VR ders siniflari da tanitilarak yazilim teknolojilerinin temeli gösteriliyor. Battani Uzay ve Havacilik Bilim Merkezi’nin sosyal robotu Ada robot ile de tanisan çocuklar bilim merkezi turunda merakli ve mutlu görünürken, bilim merkezini Sanliurfa’ya kazandiran Karaköprü Belediye Baskani Metin Baydilli’ye tesekkür ettiler.

Öte yandan Battani Uzay ve Havacilik Bilim Merkezi’ne toplu okul gezileri yapmak isteyen okul idarecileri beyaz masa biriminden randevu alarak ögrencileri bilimle ve teknolojiyle bulusturuyor.
Kaynak: İHA