Refik Anadol'un 'Casa Batllo Açiklamasi Yasayan Mimari' Adli NFT Eseri Açik Artirmada 1,38 Milyon Dolara Satildi

Medya sanatçisi Refik Anadol’un Barcelona’daki ünlü Casa Batllo evinin ön cephesini yeniden tasarlayarak ortaya çikardigi “Casa Batllo: Yasayan Mimari” adli dinamik NFT eseri açik artirmada 1 milyon 380 bin dolara alici buldu.

Refik Anadol'un 'Casa Batllo Açiklamasi Yasayan Mimari' Adli NFT Eseri Açik Artirmada 1,38 Milyon Dolara Satildi
New York Rockefeller Plaza’daki Christie’s Müzayede Evi’nde yapilan açik artirmada tek NFT eser olarak dikkat çeken Casa Batllo: Yasayan Mimari’ye son olarak 1 milyon 100 bin dolar teklif verilirken, komisyonlar ile birlikte satisin 1 milyon 380 bin dolara mal oldugu açiklandi.

Refik Anadol, müzayededen günler önce Instagram hesabindan yaptigi paylasimla “Casa Batllo: Yasayan Mimari” adli eserinin Christie’s Müzayede Evi’nin 5 günlük Spring Marquee Week aksam müzayedeleri etkinligi kapsaminda açik artirma ile satisa çikarilacagini açikladi.

Etkinlik boyunca Claude Monet, Pablo Picasso, Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Bansky, Georgio Totto O’Keeffe ve Vincent Van Gogh gibi dünyaca ünlü sanatçilarin eserlerinin de açik artirmaya çikarilacagini belirten Refik Anadol, eserinin bu dev isimlerin basyapitlarinin yaninda satilmasinin büyük onur oldugunu söyledi.



Barcelona’daki ünlü mimar Antoni Gaudi’nin simgesel eseri olan Casa Batllo’nun ön cephesini yeniden tasarlayarak dinamik bir isik gösterisi ortaya koyan sanatçi Refik Anadol, eserinin ayni zamanda Barcelona’dan gerçek zamanli iklim verilerini de kullanarak kelimenin tam anlamiyla yasayacagini ifade etti.

Mimariyi medya sanatlari ve yapay zeka ile bulusturarak çalismalarini üreten sanatçi Refik Anadol, dünyadaki yapay zeka sanatinin baslamasina ve gelismesine katki saglayan sanatçilardan biridir. Istanbul Bilgi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden yüksek lisans derecesi bulunan Refik Anadol, ABD’deki California Üniversitesinde medya sanatlari alaninda ikinci yüksek lisans derecesini almistir.
Kaynak: İHA