Evinden Çikanlar Soke Etti, Rekor Ceza Yedi

Zonguldak polisinin bir sahsin farkli adreslerinde yaptigi aramalarda tarihi eser, karaca kafasi, geyik kafasi ve karaca bacagi ele geçirildi. Sahsa tazminat olarak 180 bin TL para cezasi ve ayrica 2 bin 356 TL ile 11 bin 838 TL arasinda idari para cezasi uygulandi.

Evinden Çikanlar Soke Etti, Rekor Ceza Yedi
Zonguldak Il Emniyet Müdürlügü bagli KOM Sube Müdürlügü ekiplerince Devrek ilçesinde daha önce tarihi eserleri koruma kanuna muhalefet ve ruhsatsiz silah bulundurma suçlarindan hakkinda adli islem yapilan N.S’nin (67) farkli adreslerinde arama yapildi. Aramalarda, üzerinde haç motifi olan Bizans Dönemine ait cephe süslemesi, üzerinde bitkisel kakmalar olan etnografik özelligi olan sini, 3 adet üzerinde Arapça yazilar bulunan el yazmasi kitap, 1 adet tarihi eser niteliginde eski toprak küp, 11 adet degisik ebatlarda fosil, 6 adet farkli ebatta sikke, 1 adet tarihi eser niteliginde tabanca, 2 adet tarihi eser niteliginde kiliç, 6 adet ruhsatsiz tüfek, 411 adet degisik marka ve kalibre tüfek fisegi, 100 adet 7,65 mm tabanca fisegi, 3 adet kizil geyik kafasi ve 6 adet geyik ayagi, 3 adet karaca kafasi ve 4 adet karaca ayagi ele geçirildi.

Kizil geyik ve karaca basi ele geçirildi

Aramalarda 3 adet kizil geyik kafasi, 3 adet karaca kafasi, 6 adet geyik ayagi ve 4 adet karaca ayagi bulunarak Zonguldak Milli Parklar Müdürlügü görevlilerine teslim edildi. Ayrica Milli Parklar Müdürlügü ekiplerince sahsa 4915 sayili Kara avciligi kanunu çerçevesinde tazminat olarak 180 bin TL para cezasi ve ayrica 2 bin 356 TL ile 11 bin 838 TL arasinda idari para cezasi uygulandi.

Zonguldak Il Emniyet Müdürlügünce Tarihi eser kaçakçiligina yönelik istihbari ve operasyonel faaliyetlerin araliksiz devam edecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA