ESOGÜ'de 'Kariyer Haftasi 2022' Basladi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kariyer Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi’nin düzenledigi Kariyer Haftasi 2022, ESOGÜ Prof. Dr. Fazil Tekin Konferans Salonu’ndaki açilis oturumu ile basladi.

ESOGÜ'de 'Kariyer Haftasi 2022' Basladi
Açilista konusan ESOGÜ Kariyer Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emin Kahya, merkez olarak ESOGÜ ögrencileri ve mezunlarina günümüz is dünyasi sartlarina ve egilimlerine uygun kariyer plani yapabilmeleri, kariyer planlarini hayata geçirebilmek için ihtiyaç duyacaklari nitelikleri kazanabilmeleri ve kendi iliski aglarini, staj ve is olanaklarini gelistirebilmeleri konusunda yardimci olmayi amaçladiklarini kaydetti.

Kariyer Haftasi 2022 boyunca 9 fakülte ve 3 meslek yüksekokulundaki 12 akademik birim tarafindan oturumlar gerçeklestirilecegini belirten Prof. Dr. Kahya, bu oturumlarda toplam 114 davetlinin bilgi ve tecrübelerini ögrencilerle paylasacagini dile getirdi. Prof. Dr. Emin Kahya, Kariyer Haftasi 2022 çerçevesindeki etkinliklerin ögrencilerin kendilerine güvenini artiracagina ve is yasamina atildiklarinda karsilasabilecekleri muhtemel sorunlari görme ve bunlara çözüm üretebilme yeteneklerine önemli katkilar saglayacagina inandigini söyledi.

Ögrencilere is dünyasinda basari elde etmek ve meslek insani olabilmek için teorik egitim ve staj uygulamalarinin yaninda, meslekleri ile ilgili baska nitelikler de kazanmalari gerektigini hatirlatan Kahya, bu noktada kariyer plani yapmanin önem tasidigini vurgulayarak, ögrencilere daha is yasamina baslamadan kariyerleri için arastirmalar yapmalarini ve kendilerini daha güçlü, tercih edilebilir adaylar haline getirmelerini ögütledi.

Kariyer planlamasinin önemi vurgulandi

ESOGÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Rifat Edizkan, kariyer planlamasinin is hayatinda hedeflenen nokta için en uygun yolun belirlenmesi süreci oldugunu ve bu sürecin mesleki egilimler göz önünde bulundurularak planlandigi sürece verimli olabilecegini kaydetti.

Ögrencilerin kariyer planlamasinda sektörle is birligi içinde çalisan danismanlari ve ögretim elemanlarindan yardim alabildigini belirten Prof. Dr. Rifat Edizkan, bunun yaninda ögrencilerin akademik birimlerde bahar aylarinda düzenlenen Kariyer Haftasi/Kariyer Günü gibi etkinliklerde isverenlerden de kariyer planlamasina yönelik destek alabildiklerini söyledi.

Prof. Dr. Rifat Edizkan Kariyer Haftasi 2022’ye katilan ögrencilere, davetli konusmacilara, destek olan kurum ve kuruluslara, meslek odalarina ve emegi geçen herkese tesekkür etti.

13 Mayis tarihine kadar devam edecek Kariyer Haftasi 2022’de ögrenciler, alanlarinda uzman konusmacilarin konuk oldugu, mesleki ve kisisel gelisimlerine katkida bulunabilecek oturumlara katilma ve stantlari ziyaret ederek isletme yöneticileri ile tanisma firsati bulacak.
Kaynak: İHA