Engellilerden Farkindalik Yürüyüsü

Kütahya’nin Gediz ilçesinde, Engelliler Haftasi nedeniyle farkindalik olusturmak adina yürüyüs düzenlendi.

Engellilerden Farkindalik Yürüyüsü
15 Temmuz Sehitleri Özel Uygulama Egitim Merkezi ögrenci ve velileri tarafindan Gediz’in en islek Caddesi olan Cumhuriyet Caddesinde gerçeklestirilen yürüyüs vatandaslarin ilgisi yogun oldu.

Yürüyüse Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, Gediz Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Yasar Türker, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Bahadur ve Özel Egitim Uygulama Merkezi ögretmen, ögrenci ve velileri katildi.

Yürüyüs sonunda konusan Gediz Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, "Sevginin, gönül birliginin ve anlayisin asamayacagi hiçbir engel yoktur. Sabir ve azimle hayata tutunan, yasama bagliliklariyla bizlere örnek olan engelli kardeslerimizin Engelliler Haftasi’ni kutluyorum. Sizleri çok seviyoruz. Sadece bu özel gününüzde degil, Her zaman sizinleyiz, hizmetinizdeyiz. Iyi ki varsiniz” ifadelerini kullandi.

Her insanin bir engelli adayi oldugunu ifade eden Gediz Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Bahadur, “Engelli Haftasi münasebetiyle, engelli kardeslerimizle yürüyüs gerçeklestirdik. Onlara bundan sonraki hayatlarinda saglik afiyet diliyorum. Biz gerek egitim camiasi olarak gerekse insan olarak onlarin her zaman hayatlarini kolaylastiracak düzenlemelerle yanlarindayiz. Her zaman onlarin farkindayiz, onlari seviyoruz” diye konustu.

Tüm dünyada engellilerin topluma kazandirilmasi ve haklarinin diger insanlarla esit ölçüde saglanmasi, toplumlarda engelli kisilerin güçlendirilmesi amaciyla 10-16 Mayis tarihlerinde kutlama yapildigi dile getiren 15 Temmuz Sehitleri Özel Uygulama Egitim Merkezi Müdür Vekili Hasan Ulutürk, “Farkindalik için yürüyüs etkinligi düzenledik. Bizim amacimiz her insanin engelli adayi oldugunu insanlara hissettirebilmek ve bu farkindaligi olusturabilmekti. Bu yürüyüste bize katki saglayan herkese çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA