Bali'de Balikçilarin Kurtardigi Türk Gemi Kaptani Yurda Döndü

Kaptan olarak görev yaptigi gemiden denize düstükten 66 saat sonra Bali açiklarinda balikçilar tarafindan bulunarak kurtarilan Erhan Seçkal, yurda döndü.

Bali'de Balikçilarin Kurtardigi Türk Gemi Kaptani Yurda Döndü
Ingiltere merkezli bir sirkette birinci kaptan olarak görev yaptigi gemiden düstükten iki buçuk gün sonra Bali açiklarinda balikçilar tarafindan bulunarak kurtarilan 40 yasindaki Türk vatandasi Erhan Seçkal, yurda döndü. Endonezya’daki islemlerin tamamlanmasinin ardindan Bali’den kalkan uçakla sabaha karsi 05.00’de kedisine eslik eden çalistigi sirket yetkilisiyle havalimanina ulasan Seçkal, pasaport kontrolünün ardindan yurda giris yapti.

“Bir an önce aileme kavusmak istiyorum”

Havalimaninda basin mensuplarina degerlendirmede bulunan Erhan Seçkal, “Ülkeme döndügüm için çok mutluyum. Özellikle devlet yetkililerine yardimlari için çok tesekkür ederim. Disisleri Bakanimiz, Jakarta Büyükelçiligimizin çalisanlari bana bu konuda çok yardimci oldu. Bir an önce aileme kavusmak istiyorum. Su an aileme kavusmak için onlarin yanina gidiyorum” ifadelerine yer verdi.

Geçici seyahat belgesiyle gelen Seçkan, Havalimani Pasaport Büro Amirligi’ndeki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan havalimanindan ayrildi.

Iki buçuk gün sonra balikçilar buldu

Liberya bayrakli QUORN isimli geminin kaptani Erhan Seçkal’in 2 Mayis’ta Bali Adasi’nin yaklasik 30 mil kuzeyinde seyir halinde iken öglen sularinda gemide bulunmadigi fark edilmis, Endonezya RCC ve gemi tarafindan yapilan arama faaliyetleri sonuçsuz kalmisti. Seçkal daha sonra balikçilar tarafindan iki buçuk gün sonra denizde bulunan ve hastaneye kaldirilmisti.
Kaynak: İHA