AB, Suriyeliler Için Yardim Topladi

Avrupa Birligi (AB) Brüksel’de Suriye Halkina Destek için 6. Konferansi düzenledi. Konferans kapsaminda toplanan yardimlarla ülkesini terketmis Suriyeliler için 1.56 Milyar Euro toplandi.

Dünyanin 70 ülkesinin temsilcileri ve uluslararasi kuruluslarin katildigi yardim konferansinda konusan AB Dis Iliskiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Baskan Yardimcisi Josep Borrell: " Baskanligini yürüttügüm bagis konferansini baslatmak için 2022 takvim yili için bir milyar avroyu duyuruyorum, bu da kümülatif katkimizi 1,5 milyarin üzerine çikaracak. 2023 için Avrupa Birligi ayni mali destegi saglayacak, yani 1.56 milyar" ifadelerini kullandi.

Konferansta katilimcilara daha fazla cömert olma çagrisi yapan Borrell: "Ukrayna’daki savas nedeniyle Suriye’yi unutmamaliyiz’’ dedi.

AB’nin öncelik ettigi ve katki yaptigi Suriye halki için destek konferanslari bir gelenek halini aldi. AB daha önce de önderlik ederek topladigi bagislari, Suriyelilere kaldiklari ülkede ulastirmak ve onlarin yasam kosullarini iyilestirmek için kullanilmasini öngörüyor.
Kaynak: İHA