Türkiye'de Sadece 13 Tane Bulunan 'Ve Otel' Bilecik'e De Yapilacak

AK Parti Bilecik Il Baskani Serkan Yildirim, yikim karari çikan Türkiye Elektrik Dagitim A.S. (TEDAS) binasini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi tarafindan valilige tahsis edildigi söyleyerek, "Bu alana yapilacak olan "Vilayetler Evi Projesi" çerçevesinde ’Ve Otel’ yapilarak, Bilecik’imizin en büyük sorunlarindan biri olan konaklama-otel eksigimizi burayla bir nebze de olsa gidermis olacagiz" dedi.

Türkiye'de Sadece 13 Tane Bulunan 'Ve Otel' Bilecik'e De Yapilacak
AK Parti Il Baskani Serkan Yildirim, Merkez Ilçe Baskani Nail Öztürk ile birlikte yikim karari çikan TEDAS önünde bir müjde verdi. Yildirim, binanin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez’in Bilecik ziyareti sirasinda binanin Içisleri Bakanligina tahsis istediklerini anlatarak, " Ramazan ayinda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanimizin Fatih Dönmez beyin Bilecik’e gelmesi ile birlikte yikim karari çikan eski TEDAS binamizin Enerji Bakanligi’ndan Içisleri Bakanligi’na devri söz konusu oldu. Sayin bakanimiz, valimiz ve milletvekilimiz ile birlikte yaptigimiz istisareler sonucunda burasinin Içisleri Bakanligi’na aktarilarak Vilayetler Hizmet Birligi bünyesinde, Vilayetler Evi yapilmasina karar verildi.

Bilecik’imizin en büyük sorunlarindan biri olan konaklama - otel eksigimizi burayla bir nebze de olsa gidermis olacagiz. Binanin tahsisi yapildi simdi projelendirme asamasina geçildi. Bu çerçevede bu hizmetin ilimize kazandirilmasi için girisimlerde bulunan sayin bakanimiz Fatih Dönmez’e tesekkür ediyoruz. Biliyorsunuz ki Vilayetler Hizmet Evi, ’Ve Otel’ adi altinda birçok ilimizde güzel faaliyetler basladi, gayet güzel çalismalarda devam ediyor. Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Düzce’in Akçakoca ilçesi, Trabzon, Adiyaman, Izmir, Sivas, Kars, Sanliurfa, Erzurum, Istanbul ve Ankara gibi illerimizde suan bu tür otellerimiz yapildi ve hizmet veriyorlar. En yakin zamanda da ilimizde faaliyet göstermeye baslayacaklar. Çalismalar devam ediyor, bina tamamen yikilip yenisi yapilacak.

Merkez Ilçe Baskani Nail Öztürk ise; tahsis edilen bina için memnuniyetini dile getirerek, “Sayin bakanimizin Bilecik’e tesrifleri ile TEDAS’a ait binanin Vilayetler Hizmet Müdürlügü ile birlikte ilimize kazandirilmasindan biz de son derece memnunuz. Ilimize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA