Menemen Belediyesinden Otopark Hamlesi

Menemen Belediyesi, kent merkezindeki trafik sikisikligini hafifletmek ve otopark sikintisini en aza indirmek için Halil Alkaya Pazar Yeri’ni belirlenen günlerde otoparka dönüstürdü. Insan ve çevre odakli çalismalara önem verdiklerini ifade eden Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “300 araç kapasiteli otoparkimiz, bayram tatili süresince ücretsiz olacak. Menemen’imize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Menemen Belediyesinden Otopark Hamlesi
Menemen Belediyesi, otopark sikintisina da nester vurmak adina bir çalisma baslatti. Belediyenin nisan ayi meclis oturumunda, 29 Ekim 2021 yilinda vatandasin hizmetine açilan Halil Alkaya Pazar Yeri’nin pazarin kurulacagi günler harici otopark olarak kullanilmasina iliskin baskanliktan önerge verildi.

Menemen’in yararina dokunacak önerge, Millet Ittifaki üyelerinin çekimser kalmasina karsilik, Cumhur Ittifaki ve bagimsiz meclis üyelerin evet oyu ile meclisten geçti. Böylelikle otoparkin isletme hakki 10 yilligina belediye sirketi Menas’a verildi.



Kent merkezindeki araç kapasite sayisi 600’e çikti

Meclisin ardindan çalismalarini hizlandiran Menemen Belediyesi ekipleri, Halil Alkaya Pazar Yeri insaatini otopark olarak kullanilmasina hazir hale getirdi. Cumhuriyet Meydani’ndaki 300 araç kapasiteli yer alti otoparkina, 300 araçlik pazar yeri otoparkinin eklenmesiyle ilçe merkezindeki otopark araç kapasitesi 600’e çikti. Otopark ile ilgili bir açiklama yapan Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Her geçen gün nüfusu artan Menemen’imiz, gerek lokasyonu, gerek sanayi ve tarima dayali ekonomisi ve gerekse de içerisinde barindirdigi degerlerle kuzeyin yeni yildizi olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. Menemen’imiz için büyük önem tasiyan projeleri de vakit kaybetmeden hayata geçirmeye devam ediyoruz. Özellikle yasanan otopark sikintisini kökünden çözmek mümkün degil ama kent merkezindeki artan trafik yükünü bir nebze de olsa hafifletmek için çareler ariyoruz. Bu çerçevede geçen Cumhuriyet Bayrami’nda esnaf ve vatandaslarimizin hizmetine açtigimiz Halil Alkaya Pazar Yeri’mizi, belirlenen günler haricinde otoparka dönüstürdük. Yaklasik 300 araç kapasiteli otoparkimiz, kent içi trafigi önemli derecede rahatlatacagini düsünüyoruz. Otoparkimiz Ramazan Bayrami süresince ücretsiz hizmet verecek. Ayrica alternatif otoparklar olusturmak için de çalismalarimiz devam ediyor. Çünkü Menemen Belediyesi hizmet için var. Yeni otoparkimizin tüm hemsehrilerimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.



Otopark, çarsamba günleri saat 12.30’dan pazarin kurulacagi persembe günü saat 00.00’a kadar hizmet vermeyecek. Otoparkin kullanim ücretleri ise, 0-1 saat 4 lira, 1-3 saat 9 lira, 3-6 saat 12 lira, 6-12 saat 15 lira, 12-24 saat 18 lira ve aylik abonelik 225 lira olarak belirlendi.
Kaynak: İHA