Kadinlarin Ekmek Yaparak Yaptirdigi Cami Ibadete Açildi

Bursa’da köylü kadinlarin firinda ekmek yaparak 4 milyon liraya yaptirdigi cami ibadete açildi.

Kadinlarin Ekmek Yaparak Yaptirdigi Cami Ibadete Açildi
Orhaneli ilçesine bagli Basköy halki, eskiyen camilerinin yerine yeni bir cami yapmak için kollari sivadi. 2 yil önce caminin temeli atildi. Köyün kadinlari da caminin biran önce bitmesi için köylerindeki firinlarda hayirseverler tarafindan gönderilen unlari yogurarak ekmek yapip, bu ekmekleri Bursa’da satmaya basladi.

Camiyi yaptirmak için 2,5 yil boyunca her gün 10 firin ekmek yapip satan kadinlarin destekleriyle yapilan 4 milyon liralik cami ibadete açildi. Hayirseverlerin de destek olmasi sayesinde camide ibadet etmeye baslandi.

Köylerine cami yaptirmak için kollari sivadiklarini ifade eden Bösköylü kadinlar, "Camimizin yapimina muhtarimizin öncülügünde 2,5 yil önce baslandi. Biz de köyün kadinlari olarak köydeki firinlarda her gün 10 firin ekmek satarak destek olduk. Bizim yaptigimiz ekmekler ve hayirseverlerin destekleriyle camimiz ibadete açildi, çok mutluyuz" dediler.

Orhaneli’nin en güzel camisini köylerine yaptirdiklarini belirten Basköy Muhtari Hasan Acar, "Köyümüzde 2,5 yil önce cami yaptirmaya karar verdik. Köyümüzün kadinlari ekmek yaparak destek olmak istediklerini söyledi.

Her gün 10 firin ekmek yaptilar, biz de Bursa’da sattik. Hayirseverler de destek oldu. 2,5 yilin sonunda köyümüze çok güzel bir cami kazandirdik. Cami bugünkü fiyatlarla 4 milyon liraya mal oldu" seklinde konustu.

Kaynak: İHA