Isparta'da Seçilen 10 Tibbi Aromatik Bitki Uluslararasi Alanda Tanitilacak

Isparta Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan tibbi ve aromaterapik bitkiler konulu çalisma programi gerçeklestirildi. Il genelinde seçilen 10 tibbi aromatik bitki uluslararasi alanda tanitilacak.

Isparta'da Seçilen 10  Tibbi Aromatik Bitki Uluslararasi Alanda Tanitilacak
Isparta Anadolu Lisesi’nin düzenledigi programda, salgin ile birlikte insanlarda bagisiklik sistemini güçlendiren antiviral potansiyele sahip olan bitkisel kaynakli ürünlerin gelistirilmesinin büyük önem kazandigina dikkat çekildi. Ayrica kentin sahip oldugu endemik bitki çesitliligi ve aromatik bitki kültür yetistiriciligi potansiyeli bakimindan Türkiye’nin önde gelen yerlerinden biri oldugu kaydedildi. Isparta Anadolu Lisesi Müdürü Tezcan, bu projede Atabey Çöveni, çörekotu, Isparta gülü, Ekinezya, Kuyucak Lavantasi, Rezene, ogul otu gibi bitkilerden olusan toplamda 10 adet tibbi aromatik bitkiyi seçtiklerini ve bunlari uluslararasi alanda tanitmayi hedeflediklerini belirtti.

Tezcan, "ERASMUS projemizi basvurusu kasim ayinda Insallah yapilacak bu sekilde Isparta’mizin endemik ve tibbi aromatik bitkilerini tanitmak için bu çalismayi yaptik herkese tesekkür ediyorum’’ dedi.

Programa Isparta Belediyesi Baskan Yardimcisi Fahrettin Görgün, Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA