Belediye Baskani Tören Açiklamasi '2022, Projelerimizin Hayata Geçtigi Yil Olacak'

Ordu’nun Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, simdiye kadar çok sayida projeyi hayata geçirdiklerini, 2022 yilinda da vizyon projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Belediye Baskani Tören Açiklamasi '2022, Projelerimizin Hayata Geçtigi Yil Olacak'
Altinordu Belediye Meclisi Nisan Ayi Olagan

Toplantisi’nda belediyenin 2021 yili hizmet, yatirim ve çalismalarini kapsayan idare faaliyet raporu meclis tarafindan görüsülerek onaylandi. Toplanti öncesi bir konusma gerçeklestiren Belediye Baskani Askin Tören, belediyenin 36 ayini degerlendirdi, yatirimlar ve çalismalar ile ilgili açiklamalarda bulundu.

Belediyenin, borç yükünden kurtularak yatirim bütçesine ulastigini kaydeden Baskan Tören, alt ve üstyapi çalismalarinin sürekli olarak sürdügünü de belirtti.

Baskan Tören, “Simdiye kadar birçok projenin alt yapisini gerçeklestirdik. Bundan sonra üst yapi insasi basliyor ve kisa sürede özellikle istihdam odakli projelerimizi hayata geçirecegiz” seklinde konustu.

Baskan Tören, rekabet edebilir ve modern bir sehir insa etmek istediklerini ifade ederek, “2022, yili özellikle vizyon projelerimizin hayat geçtigi yil olacak. Sehrimizde sektörün çok önemli yatirimlarindan bir tanesi oldugunu gördügümüz tekstil ile ilgili bir inisiyatif gelistirdik. Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin da destekleriyle birlikte toplamda bin 500 insanimizin istihdam edilecegi bir yatirimi sehrimizle bulusturacagiz” ifadelerini kullandi.

Altinordu Belediyesi’nin sehre kazandiracagi spor kompleksleri, kresler, kütüphaneler, e-spor merkezi, sanat atölyeleri gibi birçok yatirim ve proje hakkinda da bilgiler veren Baskan Tören, Ordu’nun kent hafizasinda önemli bir yer tutan ‘ay isigi’ ile ilgili de açiklamalarda bulundu. Ordu’da binlerce insanin evliliklerine taniklik etmis ‘ay isigi’ ismini yeniden yasatmak istediklerini söyleyen Baskan Tören, “Günün ihtiyaçlarina cevap verebilecek çok amaçli salonlarin da içinde bulundugu bir modern sanatlar merkezi içinde birçok fonksiyonu icra edecek ama daha önemlisi bir nikah sarayiyla insanimizin yasaminda en özel günlerinin programini bu anlama ve öneme yakisir müstesna bir mekanda yapilsin istiyoruz. Bunula ilgili adimlarimizi atmaya devam ediyoruz ve bu sehrin tarihi hafizasini yasatmak adina ay isigi ile ilgili bir girisimimizin oldugunu söylemek isterim. Sehrimize deger katacak, her kesimden insana dokunacak vizyon projelerimizle çocuk dostu, tarih dostu, kitap dostu, sanat ve kültür dostu, engelli dostu, çevre dostu, rekabet gücü yüksek, yasanabilir, modern, üreten bir Altinordu için hep birlikte çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Baskan Tören’in konusmasindan sonra gündeme geçildi. Meclis tarafindan oylanan Altinordu Belediyesi 2021 yili idare faaliyet raporu onaylandi. Faaliyet raporuyla birlikte denetim komisyonu raporunun da görüsüldügü toplantida encümen üyeliklerine ve komisyonlara üye seçimleri de gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA