Karadeniz'de En Çok Vekil Çikaracak Il Samsun

18 ilin bulundugu Karadeniz Bölgesi’nin Cumhurbaskanligi seçimlerinde toplam 67 milletvekili kontenjani oldugu açiklandi. Karadeniz’de 9 milletvekili ile en çok kontenjani bulunan il ise Samsun olarak dikkat çekti.

Karadeniz'de En Çok Vekil Çikaracak Il Samsun
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), hangi ilden kaç milletvekilinin çikacagini Resmi Gazete’de yayimlandi. Cumhurbaskanligi seçimleri yaklasirken illerin kaç milletvekili çikaracagi Resmi Gazete’nin bugünkü sayisinda duyuruldu. Karadeniz Bölgesi’nde geçen düzenlemede 66 olan milletvekili kontenjani sayisi Bayburt’tun vekil sayisinin 1’den 2’ye yükseltilmesiyle 67’ye yükseldi.

Karadeniz Bölgesi’ndeki milletvekili kontenjan sayilari Amasya (3), Artvin (2), Bolu (3), Çorum (4), Giresun (4), Gümüshane (2), Kastamonu (3), Ordu (6), Rize (3), Samsun (9), Sinop (2), Tokat (5), Trabzon (6), Zonguldak (5), Bayburt (2), Bartin (2), Karabük (3) ve Düzce (3) olarak siralandi.

Açiklanan son kontenjan rakamlari ile birlikte 67 vekil çikartacak Karadeniz Bölgesi’nde en çok kontenjana sahip il Samsun olurken, Samsun’u 6’sar vekil ile Ordu ve Trabzon takip etti. TÜIK verilerinden hareketle belirlenen yeni il kontenjanina göre Tokat ve Zonguldak’in vekil sayisi da 5 olacak.
Kaynak: İHA