Tohum Destegi Çiftçinin Yüzünü Güldürecek

Kirsala verdigi desteklerle üreticilerin yüzünü güldürmeye devam eden Denizli Büyüksehir Belediyesi, 3 ilçedeki 4 bin dekar alanda üretim yapacak 515 üreticiye 9 tonluk silajlik misir tohumu destegi verdi.

Tohum Destegi Çiftçinin Yüzünü Güldürecek


Denizli’de kirsal alanda yasayan vatandaslarin desteklenmesi ve tarimda yüksek ürün veriminin elde edilebilmesi amaciyla çiftçileri yalniz birakmayan Denizli Büyüksehir Belediyesi, üretici desteklerinde hiz kesmiyor. Denizli Büyüksehir Belediyesi, Denizli Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile isbirliginde “Çayir Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Gelistirilmesi Projesi” ile Çameli, Beyagaç ve Kale ilçesindeki 4 bin dekar alanda üretim yapacak yaklasik 515 üreticiye 9 ton silajlik misir tohumu destegi verdi. Denizli Büyüksehir Belediyesi Çameli Ilçe Otogari’nda düzenlenen programa Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, AK Parti Çameli Ilçe Baskani Cengiz Yilmaz, Denizli Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Saffet Üge, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serhat Akbulut, çiftçiler ve davetliler katildi.



Proje çiftçilere çok büyük katki saglayacak

Tarim ve Orman Denizli Il Müdür Yardimcisi Üge her geçen yil Denizli’de bitkisel ve hayvansal üretimin verim ve kalitesinin arttigini söyledi.

Üge, “Çiftçilerimizin en ucuz sekilde hayvan yemi üretimi ve meralardaki ot verimliliginin saglanmasi amaciyla Çameli, Beyagaç ve Kale’de 515 üreticiye verilmek üzere 9 ton silajlik misir tohumu desteginde bulunuyoruz” dedi.

Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan da Çameli’de tarimin yani sira hayvanciliginda yogun olarak yapildigini kaydetti.

Baskan Osman Zolan’in kendilerine her zaman her konuda destek oldugunu belirten Arslan, “Yem fiyatlarini düsürebilecegimiz en büyük faktörlerden biri kaba yem üretimi. Kaba yem üretecegimiz madde de bu silajlik misir tohumu. Bu proje gerçekten bize çok büyük katki saglayacak. Ben Büyüksehir Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Çameli parmakla gösterilen ilçeler arasina girdi”

Baskan Osman Zolan ise, Denizli’nin 2014 yilinda Büyüksehir statüsüne kavusmasinin ardindan kirsal kalkinma açisindan da pek çok önemli yatirim ve hizmet gerçeklestirdiklerini söyledi.

Çameli ilçesi ve Denizli genelinde çiftçilere yönelik yapilan çalismalari tek tek anlatan Baskan Zolan, “Çiftçimizin neye ihtiyaci varsa onu gidermek için ugrasiyoruz. Çameli son 7-8 yilda hamdolsun çok mesafe aldi. Çameli bugün parmakla gösterilen ilçeler arasina girdi. Artik herkes Çameli’ne gelmek istiyor” dedi.



Çameli’de çiftçilerin yani sira hayvancilikla ugrasan vatandaslari da unutmadiklarini dile getiren Baskan Zolan, “Hayvanciligimiz her geçen gün gelisiyor. Bu noktada birçok çalismamiz var. Bugün destekledigimiz kaba yem diye tabir edilen silajlik misir, hayvancilikta verimlilik ve kaliteyi çok daha yukariya çikarabilecek bir üründür” diye konustu.



“Üreticinin her zaman yaninda olduk”

Baskan Osman Zolan, sözlerine söyle devam etti: “Disaridan satin alacagimiz yemle hayvanciligin sürdürülebilmesi ekonomik degil, dogru da degil. Bizim öncelikle kendi imkanlarimizla yemimizi saglamamiz lazim. Çameli’mizin yaninda Beyagaç ve Kale ilçemizi kapsayan silajlik misir tohumu dagitim islemi gerçeklestiriyoruz. Bu bir baslangiç. Seneye geri dönüs ve talebe göre üreticilerimizi daha genis sekilde desteklemeyi Allah’im bizlere nasip etsin. Insallah bu projemiz çiftçilerimize katki saglayacaktir. Çiftçilerimizin mutlu olmasi, bizleri de mutlu edecektir. Allah’im bereketli eylesin. Bol ürün olsun. Biz üreticinin her zaman yaninda olduk, bundan sonra da olmaya devam edecegiz.”

Konusmalarin ardindan çiftçilere silajlik misir tohumlari teslim edildi.
Kaynak: İHA