Çalisanlariyla Dikkat Çeken Otelde, Bayram Öncesi Yogunluk Artti

Sivas’ta çalisanlarinin tamami ögrenciler ve usta ögreticiler olan Sultan Sehir Uygulama Otelinde Ramazan Bayrami öncesinde doluluk oranlari artis gösterdi.

Çalisanlariyla Dikkat Çeken Otelde, Bayram Öncesi Yogunluk Artti
Sivas Sultansehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren uygulama otelinde çalisanlarin tamami ögrenciler ve usta ögreticilerden olusuyor. Otelin resepsiyon, kat hizmetleri ve mutfak alaninda görev yapan ögrencilerin tamami mezun olduktan sonra istihdam ediliyor. Otelde çalisan ögrenciler güler yüzleri ve hizmet anlayislariyla müsterilerin begenisini kazaniyor. Bir yandan ögrenim hayatlari devam ederken bir yandan otelde staj yapan ögrenciler, buradan kazandiklari paralarla aile ekonomisine katki sagliyor. Okul Müdürü Salih Delice, güzel bir doluluk oranina sahip olduklarini ve müsterilerinin otelden memnun ayrildiklarini söylüyor.

“Ögrencilerin tamami istihdam ediliyor”

Okul Müdürü Salih Delice, ögrencilerin is basinda ögrenim gördüklerini belirterek, “ Sivas sultan sehir mesleki ve teknik Anadolu lisesinde bulunan uygulama otelindeyiz. Otelimiz 45 oda 100 yatak kapasiteli. Otelimizin en bariz özelligi konaklama ve yiyecek içecek alanlarinda bulunan ögrencilerimizin bizzat is basinda ögrenim görmeleri ve pratik egitimlerini yapmalari. Burada yetisen ögrencilerimiz gerek ilimizde ki gerek Antalya’da bulunan otel ve restoranlarda is bulamama istihdam edememe gibi bir problem yasamiyorlar. Tamami istihdam edebiliyor. Ilimizde ki birçok isletmede bizim ögrencilerimiz çalismakta. Bu noktada otelimiz büyük görev üstleniyor” dedi.



Uygun fiyat yüksek kalite

Okul Müdürü Delice, tercih edilebilirliklerinin yüksek oldugunu söyleyerek, “Ayni zaman güzel bir doluluk oranina sahibiz, tercih edilebilirligimiz yüksek gerek sosyal medyada gerekse acenteler nezdinde puanlarimiz gayet iyi. Biliyorsunuz insanlar tercihlerini bu yollarla yapiyorlar, özellikle yorumlara dikkat ediyorlar. Bu noktada müsterilerimizi memnun ettigimizin kanaatindeyiz. Kahvalti hizmetimiz, temizligimiz, hijyenimiz, güler yüzümüz müsterilimizin gayet begenisini aliyor. Fiyatlarimiz günün sartlarina göre degisiklik arz ediyor. Piyasa bir hayli hareketli biliyorsunuz ama tek kisilik bir konaklamayi 200 lira civarinda saglamalari mümkün” seklinde konustu.



“Aileme katki sagliyorum”

Konaklama Bölümünde ögrenim gören Furkan Dursun, kazandigi parayla ailesine katkida bulundugunu ifade ederek, “Uygulama otelinde, konaklama bölümdeyim. Otelimizde kat hizmetleri, çamasirhane ve mutfak bölümlerinde çalisiyoruz. Antalya’da biz çalisacagimiz zaman buradan ögrenmis sekilde gitmis olacagiz. Antalya’da isimiz daha kolay olacak. Aileme 2 bin 300 lira civarinda katki sagliyorum ve bu parayi kendi egitimim içinde kullaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA