Denizden Çekildi Ama Limandan Ayrilamiyor

Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde yasayan 78 yasindaki balikçi Ali Hiçsolmaz, ömrünün 70 yilini denizde balikçilik yapmaya adadi. Ilerleyen yasin verdigi zorluklar sonrasinda teknesini satan, Hiçsolmaz simdi ise limanda balikçilara ag onariyor.

Denizden Çekildi Ama Limandan Ayrilamiyor
Tekirdag merkez Süleymanpasa ilçesinde yasayan 78 yasindaki Ali Hiçsolmaz, çocuklugundan beri babasinin yaninda balikçiliga basladigi limandan ayrilamiyor. Ömrünü denizde balik yakalamaya adayarak ailesini geçindiren Hiçsolmaz, ileri yasin verdigi zorluklardan da ötürü, kolunu ve omuzunu kirdiktan sonra balikçilik yaptigi tekneyi de satti. Tekneyi satan Hiçsolmaz, denizden çekildi ama liman ayrilamiyor. Her gün Süleymanpasa Balikçi Limanina giden yasli adam, ayni limandaki balikçilara ag yapiyor ve yirtilan aglari tekrar onararak eski haline getiriyor. Yaklasik 70 yildir ömrünü denize adayan adam, 1961 yilinda okulu bitirip mezun olmasina ragmen, balikçilik yapmaya devam ettigini serbest olarak çalismayi sevdigini kaydetti.

“Devlet memurluguna atilmadim, serbest olarak çalismayi daha çok sevdim”

Camianin eski balikçilarindan 78 yasindaki Ali Hiçsolmaz yaptigi açiklamada, ”1944 yilinda dogdum. 1949 yilinda annemi kaybettik. Ondan sonra babam evlenmedi. Bize hem analik, hem de babalik yapti. Ondan sonra babamin yanina ugramaya basladim. 1951 yilinda bu sahilde bu limanda babamla beraber balikçilik yaptim. Devlet memurluguna atilmadim. Serbest olarak çalismayi daha çok sevdim. Allah’imiza sükürler olsun bugünlere geldik. 1967 yilinda evlendim” dedi.

Geçen yil teknesini de sattigini ifade eden Hiçsolmaz, 2019 yilinda geçirdigim kazada kolumu kirdim. O sebeple teknemi sattim. Simdilik burada kardeslerimin aglarini tamir ediyorum. Onlara yeni ag yapiyorum. Bu sekilde günümü geçiriyorum. Iki senedir denize çikmiyorum. 2019 Agustos’un 15’inde kaza geçirdim. O sene umreye gittim geldim. Bu seferde tekneden inerken omzumu kirdim. Ondan sonra iyice denizden sogudum. Bir de artik korku var. Bos durdukça kendimi huzursuz hissediyorum. Illa bir mesgale olacak. Bos durmayi hiç sevmem. Öglene kadar burada çalisirim. Öglenden sonra namaza giderim. Namazdan sonra ise giderim evime istirahatimi yaparim. Hayatim böyle geçiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA