Siber Alanda Türkiye'den Ciddi Büyüme Açiklamasi 20 Binden 88 Milyona Ulasti

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Türkiye’nin siber alanda ciddi büyüme gerçeklestirdigini belirterek, “Genisbant abone sayimizi 20 binden, 88 milyona ulastirdik. Mobil abone sayimiz da 28 milyondan, 87 milyona yükseldi. Ülkemizin ulasim ve haberlesme yatirimlari için son yirmi yilda, 1 trilyon 337 milyar 240 milyon liranin üzerinde harcama yaptik” dedi.

Siber Alanda Türkiye'den Ciddi Büyüme Açiklamasi 20 Binden 88 Milyona Ulasti
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Burdur sehir merkezindeki ziyaretlerinin ardindan Antalya-Burdur Ayrimi-Taskapi-Yesilbas-Aglasun Yolu Projesi’nin ‘Aglasun Ilçe Yolu Temel Atma Töreni’ne katildi.

69 milyon 605 bin lira bedelli proje ile, Aglasun ilçesi, Taskapi, Cine ve Yesilbasköy beldeleri basta olmak üzere bölgedeki yerlesim yerlerine daha rahat ve güvenli ulasim imkani saglayacak projede, 2 hemzemin kavsak, 40 menfez, 6 istinat duvari ve 3 de derivasyon kanali imalati olacak.

"Türksat 6A’yi Cumhuriyetimizin 100. yilinda uzaya gönderecegiz"

Törenin açilisinda konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, son yirmi yilda, kara, hava, demir ve denizyollari ile birlikte haberlesme alaninda Türkiye’nin büyüyerek önemli bir basariya imza attigina dikkati çekti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan önderligindeki hükümetler döneminde bölünmüs karayolu uzunlugunun 4,5 kat artirarak 28 bin 650 kilometreye çikardiklarini aktaran Bakan Karaismailoglu, “Ülkemizin yalçin kayalarini, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle astik. Tünellerimizi 50 kilometreden alip, 13 kat artirarak 651 kilometreye çikardik. Köprü ve viyadüklerimizi 729 kilometreye uzattik. Milletimizin yarim asirlik hayali Yüksek Hizli Tren hatlarini insa ettik. Ülkemizi Avrupa’da 6., dünyada 8., Yüksek Hizli Tren Isletmecisi ülke konumuna yükselttik. Havayollarini ‘halkin yolu’ yaptik. Havalimanlarimizi 26’dan 57’ye yükselttik. Bu sayiyi 61’e çikaracagiz. Dünyanin 129 ülkesindeki, tam 337 noktaya uçuyoruz. 2021 yilinda 26 milyon 500 bin yolcusuyla Istanbul Havalimanimiz, dünya ikincisi oldu. Mavi Vatan’da da söz sahibiyiz. Uzayda izi olmayanin karada gücü perçinlenmez ilkesi ile uydu-uzay çalismalarimizi hizlandirdik. Türksat 5A ve Türksat 5B haberlesme uydusunu basari ile uzaya gönderdik. Ayni yil 2 uydu birden gönderen nadir ülkelerden olduk. Yerli ve millî haberlesme uydumuz Türksat 6A’yi Cumhuriyetimizin 100. yilinda uzaya gönderecegiz” dedi.



"Genisbant abone sayimizi 20 binden, 88 milyona ulastirdik"

Türkiye’nin siber alanda ciddi büyümeler gerçeklestirdigini de aktaran Karaismailoglu, “Siber alanda ciddi büyümeler gerçeklestirdik. Genisbant abone sayimizi 20 binden, 88 milyona ulastirdik. Mobil abone sayimiz da 28 milyondan, 87 milyona yükseldi. Ülkemizin ulasim ve haberlesme yatirimlari için son yirmi yilda, 1 trilyon 337 milyar 240 milyon liranin üzerinde harcama yaptik. Projelerimiz saymakla bitmez” ifadelerini kullandi.

14 Mayis’ta Türkiye’nin 58. havalimani açiliyor

Sadece son 1 ayda yapilan projeleri animsatan Karaismailoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Türk mühendisliginin gurur projelerinden olan, dünyanin en uzun asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 4 yil gibi kisa bir sürede hizla tamamladik; milletimize sunduk. Hemen pesinden Tokat’i havalimani ile bulusturduk. Ondan 1 hafta sonra, 16 ilin geçis güzergahina hizmet veren Malatya Çevreyolu’nu açtik; transit yolu sehir disina tasidik. Antalya’da Fasalis Tüneli’yle Antalya-Kemer arasini 4 km kisalttik. Güvenli ve konforlu bir yolculuk imkânini vatandaslarimiza sunduk. Yarin, Kirklareli’ndeyiz. Pinarhisar ve Çakilli Çevreyolu’nu açacagiz. 14 Mayis’ta, mühendislik basarimizin yeni bir göstergesi olan; dünyanin 5., ülkemizin de 2. deniz dolgusuyla insa edilen havalimani olan Rize-Artvin havalimanini açacagiz. Böylece ülkemize de 58. Havalimanini kazandirmis olacagiz.”

"Dünyada ve ülkemizde gelisen iletisim ve haberlesme yatirimlarini Burdur’a da getirdik"

Karaismailoglu, Burdur’a yapilan hizmetlerden de bahsederek, “Burdur ilimizde ulasim ve iletisim yatirimlardan hak ettigi payi almaya devam edecek. Hükümetlerimiz döneminde hizmete açtigimiz bölünmüs yollar ve otoyollarimiz, yapildiklari bölgelerin üretim, istihdam, ticaret, sanat ve kültürel yönden kalkinmalarina ciddi katkilar sagliyor. Ham madde ile emegin, üretimle ticaretin arti degerleri, hep yaptigimiz yollardan geçiyor. Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak, günübirlik kisir tartismalari birakip, tüm ilgi, bilgi ve gayretimizi ülkemizin kalkinmasina yogunlastirdik. Bugüne kadar Burdur’un ulasim ve iletisim yatirimlari için 4,5 milyar liraya yakin harcama yaptik. Hükümetlerimiz döneminde, Burdur’da toplam uzunluklari bin 202 metreyi bulan tam 24 köprüyü hizmete sunduk. Il genelinde devam eden 7 karayolu yatirimlarinin toplam proje bedeli 2 milyar liraya yakin. Hizmetlerimiz karayollariyla da sinirla kalmadi; dünyada ve ülkemizde gelisen iletisim ve haberlesme yatirimlarini Burdur’a da getirdik" diye konustu.



Yeni yolla zamandan 8,5 milyon lira, akaryakittan da 2 milyon lira tasarruf

Bugün temeli atilan törenin Burdur’un ilçeler arasindaki karayolu ulasiminda önemli bir yeri olduguna isaret eden Karaismailoglu, “Toplam uzunlugu 19 kilometre sathi kaplamali olan Antalya-Burdur ayrimi, Taskapi-Yesilbag-Aglasun Yolu’nu bitümlü sicak kaplamali olarak yenileyecegiz. 69 milyon 605 bin lira bedelli proje ile, Aglasun ilçesi, Taskapi, Cine ve Yesilbasköy beldeleri basta olmak üzere bölgedeki yerlesim yerlerine daha rahat ve güvenli ulasim imkani saglayacagiz. Proje dahilinde; 2 hemzemin kavsak, 40 menfez, 6 istinat duvari ve 3 de derivasyon kanali imalatimiz olacak. Cine ve Taskapi köylerinden geçen mevcut güzergahini, yeni yol projesi ile, yerlesim yerlerinin disina çikaracagiz. Bu hattaki yol kullanicilarina daha konforlu ve kisa sürede seyahat imkani sunacagiz. Projenin hizmete açilmasiyla birlikte; zamandan 8,5 milyon lira, akaryakittan da 2 milyon lira olmak üzere, toplamda yillik 10,5 milyon lira tasarruf saglayacagiz. Ayrica 388 ton emisyonun dogaya salinimi da engellenecektir” dedi.

Konusmalarin ardindan Aglasun Ilçe Yolu’nun temel atimi için Bakan Karaismailoglu ve beraberindekiler butonlara basti.

Bakan Karaismailoglu ardindan Bucak ilçesinde esnaf ziyareti ve iftar programina katilmak için yola çikti.
Kaynak: İHA