Ormandaki Gözler Göreve Hazir

Adana Orman Bölge Müdürlügü, orman yanginlariyla mücadele organizasyonunda sorumluluk sahasindaki sistem alt yapi yenileme ve bakim çalismalarini tamamladi

Ormandaki Gözler Göreve Hazir
Orman Bölge Müdürlügü’nce orman yanginlarinin erken fark edilebilmesi için orman alanlarina hakim yerlerde konuslandirilan kamerali yangin gözetleme kuleleri ile sayisal telsiz haberlesme ve internet veri tasinma sistemleri sayesinde 7 gün 24 saat izleniyor.

Orman Yanginlariyla Mücadele Sube Müdürlügü, Elektronik Haberlesme Atölye Sefliginde teknik personeller tarafindan kesintisiz iletisim için her yil düzenli olarak bakim ve kontrolleri yapilan kulelerde yangin sezonu öncesi eksikleri giderilerek hazir hale getirildi.

Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz, muhtemel orman yanginlarina karsi yapilan hazirliklar kapsaminda teknik personel tarafindan tüm yangin gözetleme kulelerinde bakim onarim çalismalarinin tamamlandigini belirterek, “Orman yanginlariyla mücadelede teskilat olarak son teknolojik yenilikleri bünyemize katarak teknolojinin bütün imkanlarini kullaniyoruz. Helikopterlerimizden, insansiz hava araçlarimizdan anlik görüntüler alabilmekteyiz. Yangin görev sistemi ile araçlardaki navigasyon cihazlarina yangin koordinatlarini bildirerek ekiplerimizin yangin mahalline daha hizli ulasmasini saglamaktayiz. Yangin yönetim sistemi ile araçlarimizin konumunu ve hareketlerini görebilmekteyiz. Bunlarin yaninda personelimize her sene egitimler vererek var olan bilgilerinin daha da pekismesini sagliyoruz. Her sene ekipman, bina, elektronik sistemlerimizin ve araçlarimizin bakimini yaparak orman yanginlariyla mücadelede herhangi bir aksakliga meydan verilmemesi için tüm önlemleri aliyoruz. Yangin gözetleme kuleleri de bizim ormanlarimizdaki gözlerimiz kulaklarimiz. Bu sayede 7 gün 24 saat ormanlarimizi canli olarak izleyerek muhtemel orman yanginlarinin önüne geçmis oluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA