Miniklerden Yöresel Oyunlarla Ramazan Etikligi

Afyonkarahisar Atatürk Ilkokulu ve Okul Aile Birligi tarafindan bu yil ikincisi düzenlenen Ramazan etikliklerinde okul ögrencileri ve veliler gece boyunca gönüllerince eglenirken ana sinifi ögrencilerinin de hazirladigi yöresel oyunlar geceye renk katti.

Miniklerden Yöresel Oyunlarla Ramazan Etikligi
Okul bahçesinde düzenlenen Ramazan etkinlikleri iftar yemegiyle basladi.

Etkinlikte çocuklar eski ramazanlarin tadina varirken büyükler de etkinliklere katilarak Ramazan ayinin mutlulugunu yasadi. Çocuklar, Hacivat-Karagöz, Asuk ile Masuk gösterilerine büyük ilgi gösterdi. Ramazan Senliginde semazen gösterisi, halk oyunlari ve mehteran takiminin gösterileri de büyük begeni topladi. Atatürk Ilkokulu Ana Sinifi ögrencileri tarafindan oynanan Zeybek, Kafkas ve Karadeniz halk oyunlari da geceye renk katti. Minikler gösterdikleri performanslari ile davetlilere kendilerini adeta hayran birakti.

Okul Müdürü Isa Urhanoglu yaptigi açiklamada, düzenledikleri etkinlige katilimin yogun oldugunu ifade ederek söyle konustu:

“Atatürk Ilkokulu Müdürlügü ve Okul Aile Birligimiz ile bu yil ikincisini düzenledigimiz Ramazan etkinligimize velililerimiz ve ögrencilerimiz çok büyük ilgi gösterdiler. Iki insan bir araya geldigi zaman hep eski Ramazanlara özlemlerini hasretlerini anlatiyorlardi. Biz de bu söylemlerden hareketle bu etkinligimizi düzenledik. Velilerimizi eskiye götürdük, eski heyecanlarini yasamis oldular. Bu programda Hacivat-Karagöz, Asuk ile Masuk, mehteran Takimi gibi etkinlikler oldu. Gece boyunca herkes gönüllerince eglendi.”

Geceye katilan ögrencilerde duygularini ifade ederek, çok mutlu olduklarini ve bu tip etkinliklerin devam etmesini istedi.

Öte yandan gecenin sonunda gerçeklestirilen çekiliste birçok ögrenci katilimcilara da hediye takdim edildi.
Kaynak: İHA