Bayramda Gökçeada Ve Bozcaada'ya Yogun Ilgi Bekleniyor

Ramazan Bayrami tatili yaklasirken Kuzey Ege’nin iki tatil yöresi, Çanakkale’nin adalari Bozcaada ve Gökçeada’ya tatilcilerin yogun ilgi göstermesi bekleniyor. Adadaki isletmeler bayram hazirligi yaparken her iki adaya feribot seferlerini düzenleyen Gestas Deniz Ulasim da, bayram tatili süresince sefer sayilarini artirdi.

Bayramda Gökçeada Ve Bozcaada'ya Yogun Ilgi Bekleniyor
Geyikli-Bozcada hattinda bayram öncesi günde 8 sefer yapilirken, bayram tatilinde sefer sayilari günde 22 sefer olarak düzenlendi.

Kabatepe-Gökçeada Hatti’nda ise günde 6 sefer olan sefer sayisi, günde 16 sefere yükseltildi. Çanakkale Bogaz geçislerinde ise Çanakkale-Eceabat Hatti’nda günde 30 olan feribot seferleri de 12 artirilarak günde 42 sefere çikarildi.

Narli’dan ada seferlerine Avsa Adasi da eklendi

Kuzey Ege’de oldugu gibi Güney Marmara adalarinda da bayram hareketliligi söz konusu. Gestas’in Güney Marmara Adalar Hatti’ndaki ikinci hatti olan Narli’dan Ada seferlerine, Ramazan Bayrami dolayisiyla Avsa Adasi seferleri de eklendi. Güney Marmara Adalar Hatti’nda mesafeleri kisaltan Narli-Adalar seferleri, Narli’dan Pasalimani Adasi ve Marmara Adasi arasinda gerçeklestiriliyordu. Ramazan Bayrami dolayisiyla bu seferlere, Narli-Avsa Adasi seferleri de eklendi.
Kaynak: İHA