Battalgazi Kahramanlik Türküleri Ile Costu

Malatya’nin Battalgazi Belediyesi tarafindan Ramazan ayinin manevi coskusuna katki için etkinlikler devam ediyor. Ezgilerin unutulmaz sanatçisi Esref Ziya Terzi’nin sahne aldigi “Unutulmaz Ezgiler” konseri hayranlarinin yogun ilgisini gördü

Battalgazi Kahramanlik Türküleri Ile Costu
Ezgilerin sevilen ve unutulmaz sanatçi Esref Ziya Terzi, milli ve manevi duygulara hitap eden ezgileriyle Battalgazililere konser verdi. Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “Unutulmaz Ezgiler” konseri yogun ilgi gördü. Ramazan ayi için özel olarak hazirlanan konseri ilgiyle takip eden çok sayidaki izleyici, unutulmaz bir aksam yasadi. Geçmisten günümüze uzanan parçalari seslendiren Esref Ziya, “Yemen Türküsü”, “Aglama Karanfil” ve “Bil Oglum” gibi sevilen eserlerle dinleyenlerin gönüllerini mest etti. Sevilen sanatçiya hep bir agizdan eslik eden vatandaslar, cep telefonlarinin isiklarini yakarak Kongre ve Kültür Merkezinde görülmeye deger bir atmosfer olusturdular. Birbirinden güzel ezgileri Battalgazililer için seslendiren sanatçi Esref Ziya, Malatya’da olmaktan büyük mutluluk duydugunu ifade etti.



“Battalgazi’de iklim degisikligi yasadik”

Sanatseverler ile renkli görüntülere sahne olan konserde bulusan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder yaptigi konusmada,“Battalgazi’deki vatandaslarimiz ile birlikte Esref Ziya kardesimizi dinleyince bizi bir yerden alip bir yerlere götürdü. Gönüllerimize dokundu, bir iklim degisikligi yasadik, duygusal anlar yasadik, sanatçimizin agzina yüregine saglik. Eskimeyen kültürümüzü ve degerimizi bugün yeniden hatirladik. Özellikle insanlarin bireysellestigi, kendilerine yabancilastigi zaman diliminde memleketimize, türkülerimize, ezgilerimize ve edebiyatimiza yabancilasmamaliyiz. Battalgazi Belediyesi olarak bizler insallah sizlerin sesi olmaya ve hizmetkari olmaya devam edecegiz. Bizim görevimiz Battalgazi’deki vatandaslarimiza en güzel hizmeti ve gayreti göstermek. Tesriflerinizden dolayi hepinize tesekkür ediyorum. Tüm vatandaslarimizin Ramazan Bayramini cani gönülden kutluyorum” dedi.



“Sanatçimizin agzina ve yüregine saglik”

Ezgi sanatçisi Esref Ziya ile Battalgazi’de güzel bir aksam yasadiklarini aktaran Ilçe Kaymakami Abdül Kadir Duran, “Bugün bu güzel konser programi ile bizleri bir araya getiren Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e ve bizlere unutulmaz bir gece yasatan sanatçimiz Esref Ziya Terzi’ye tesekkürlerimizi sunuyorum. Zihinlerde kolay kolay çikmayacak bir konser programi oldu. Sanatçimizin agzina ve yüregine saglik. Tüm hemserilerimizin Ramazan bayramini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konser sonrasi Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, sanatçi Esref Ziya Terzi’ye çiçek takdim ederek, UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesinde yer alan Arslantepe Höyügü’nün Tablosunu ve Malatya kayisisi hediye etti.
Kaynak: İHA