Bakan Yanik Açiklamasi 'Kirsehir Gönül Köprülerinin Kuruldugu Bir Il'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Kirsehir temaslarini huzur evinde katildigi programla tamamladi. Bakan Yanik, Kirsehir’in gönül köprülerinin kuruldugu bir il oldugunu belirtti.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Kirsehir Gönül Köprülerinin Kuruldugu Bir Il'
Bakan Yanik, Kirsehir’de Vali Ibrahim Akin’i ziyaret ederek basladigi programinda kentte yapilan çalismalarla ilgili bilgi aldi. Daha sonra AK Parti Kirsehir Il Teskilatina geçen Yanik, Il Baskani Seher Ünsal ve parti yöneticileriyle basina kapali toplanti yapti. Ahi Evran Veli Türbesi’ni de ziyaret edip dua eden Bakan Yanik, çikista çay bahçesinde bulunan vatandaslarla sohbet etti.

Kirsehir’de 25 Mart’ta kaybolan iki gençten Kizilirmak kiyisinda cesedi bulunan Seyma Demir’in, merkeze bagli Akçaagil köyündeki ailesini ziyaret ettikten sonra huzur evine ziyarete ve iftar programina giden Bakan Yanik, "Ramazan Bayramina yaklasiyoruz. Hepimiz saglik ve sihhatle bayrama kavusalim. Ramazan Ayinin son iftarlarinda birinde Kirsehir’de olmak beni mutlu etti" dedi.



“Ahilik yapilanmasi bizler için yol gösterici”

Kirsehir’in önemli illerden biri oldugunu belirten ve gönül köprülerinin kuruldugu bir il oldugunu anlatan Bakan Yanik, "Kirsehir, gönül dünyamizda ve toplumsal hayatimizda önemli yeri olan bir il. Bu sehirde olusan Ahi Teskilati, esnafi ve tüccari birlestiren bir yapilanmaya sahip. Insan yasadigi iklimin ürünüdür. Kaynaklar, 74 kuraldan bahsediyor. Ahilik kurallarinin iliklerimize kadar isledigini düsünürsek Ahilik hala bizler için yol gösterici. Devletimizin en temel felsefesi vatandasimizin yasam kalitesini yükseltmektir. AK Parti hükümetleri döneminde talep odakli hizmetlerden arz odakli hizmetlere geçilmistir" diye konustu.



"Pandemi döneminde dünyada yasli ölümleri artti bizde yüzde 4.4’te kaldi"

Pandemi ile birlikte dünya genelinde yasli ölümlerinin artis gösterdigini fakat Türkiye’de bu oranin artis göstermedigini aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik, açiklamasini söyle sürdürdü:

"Birçok baslikta yürüttügümüz sosyal hizmetlerin nüveleri Ahilik Teskilatinin fiilen üstlendigi vazifelerden biridir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak sosyal yardimlar ve sosyal hizmetler olmak üzere sorumluluk alanimiza giren her konuda canla basla çalismaya devam ediyoruz. Devletimizin en temel felsefesi; kisinin, ailenin ve en nihayetinde toplumun refahini arttirmak vatandasimizin yasam kalitesini yükseltmektir. Bakanlik olarak farkli hizmet modelleriyle vatandasimizin yaninda yer aliyoruz. AK Parti döneminde en önemli farklardan birisi ’Talep Odakli Hizmetlerden, Arz Odakli’ hizmetlere geçis olmasidir. Pandemi döneminde dünyada çok yogun kayiplar olurken bizlerde sinirli kaldi. Istatistikler ve arastirmalar bunu söylüyor. Dünyada pandemi döneminde yasli ölümleri yüzde 33 ile 82 arasinda degisti. Bizde bu sayi 4.4’te kaldi."
Kaynak: İHA