Rektör Özölçer, 'Bundan Sonra Siçrama Dönemi Gerçeklestirmek Istiyoruz'

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlügüne atanan Prof. Dr Ismail Hakki Özölçer, basin mensuplariyla iftar yemeginde biraya geldi. Özölçer, "Üniversitemizin en iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacagiz" ifadelerine yer verdi.

Rektör Özölçer, 'Bundan Sonra Siçrama Dönemi Gerçeklestirmek Istiyoruz'
Düzenlenen iftar yemegine Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’in yani sira rektör yardimcilari Prof. Dr. Hakan Kutoglu, Prof Dr. Bekir Hakan Bakkal, Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Koordinatörü Doç. Dr. Tugba Akdal ile ulusal ve yerel medya temsilcileri katildi.

Rektör Ismail Hakki Özölçer, 8 Nisan itibariyle göreve atandigini hatirlatarak, "Biliyorsunuz 8 Nisan günü Cumhurbaskanimizin tensipleriyle bu göreve atandik. Üniversitemiz epey bir yol kat etti. 4 sene biraz pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle geride kaldik. Bütün üniversite bundan sonra elinden gelenin en iyisini yapacagiz. Aday olduk. Üzerimizde vazife olarak gördük. Ve bu göreve layik görüldük. Ben Zonguldakli degilim ama 22 sene burada yasadim. Sadece bu kent degil üniversitemiz için. Buraya biz kent evladimiz gibi kendi malimiz gibi sahiplendik. Hep birlikte çalistik. Bundan sonra siçrama dönemi gerçeklestirmek istiyoruz. Kendi üniversitemizin ve Zonguldak’in sorunlarini biliyoruz. Daha sonra ekinimize katilacaklar olacak. Bu bir ay alisma dönemi olacak. Bayramdan sonra daha hizli çalisacagiz. Kendi ekibimizle çalisacagiz" seklinde konustu.



"8 Nisan’dan sonra yeni bir sayfa açtik"

Filyos Projesi’nin önemine deginen Rektör Ismail Hakki Özölçer, TPAO ile yaptiklari anlasmalari da hatirlatarak söyle devam etti:

"Filyos Projesi önemli. Bizi de büyütecek. Zonguldak’i da büyütecek. Makinenin disliler gibi. Basinda baska dislisi hepimiz beraber çalismaliyiz. Zonguldak’in sorunlarini çözmek için ugrasacagiz. Yeni yeni büyüyen fakültelerimiz de var. Geçmis artik geçti. 8 Nisan’dan sonra yeni bir sayfa açtik. Tip fakültemizin en güzel sekilde halkimizin hizmetine sunulmasi gerek. Hastanemiz de poliklinik binalariniz sürüyor. Eczacilik fakültemiz sürüyor. Orayi en büyük kampüsümüz olarak degerlendirecegiz. Kalp damar cerrahisi bölümü personel eksikligi vardi. Bir kaç ay içerisinde tamam oluyor. Kalp damar ve cerrahi bölümü birada çalisacak. Suanda en temiz sekilde çalisiyor. Burasi için güzel bir sey. Gerisini de yavas yavas yapacagiz. 15 Temmuz Aniti’ni en iyi sekilde halka açacagiz. Kesin açilacak. Oranin bir iki seyi var. Nasil çalistiracagiz. En iyisini bulmak istiyoruz. Daha çok kafe seklinde. Suanda böyle bir imkan olmadigi için. Ögrencilerimiz ders çalisirlar. Orayla ilgili bir iki fikrimiz var. Pek çok sey düsünüyoruz. Suanda orada otomatlar var” diye konustu.

Rektör Özölçer,”Tibbi onkolog eksikligimiz var. Devlet hastanesinde iki onkolog var. Onlardan faydalanabilir miyiz? diye düsündük. Bir süreye ihtiyacimiz var. Bayram sonuna görüsmeler sürecek. Insallah olumlu sonuçlanir. Bizim imkanlarimiz daha çok. Zaten bu hastalar özel hastalar. Bunlar kanser hastasi. Gerekirse ögretim görevlisi bulacagiz" seklinde sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA