Baskan Akman Açiklamasi 'Kadir Gecesi Emsali Olmayan Bir Gecedir'

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Ramazan ayinin son günlerine yaklasirken, bin aydan daha hayirli olan Kadir Gecesi’ne kavusmus olmanin heyecan ve sevincini yasadiklarini söyledi.

Baskan Akman Açiklamasi 'Kadir Gecesi Emsali Olmayan Bir Gecedir'
Kadir Gecesi dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Baskan Akman, basi rahmet, ortasi magfiret ve sonu azaptan kurtulus olarak bilinen Ramazan ayina veda etmenin hüznünü yasadiklarini belirtti.

Ramazanla birlikte zenginlesen ve Kadir Gecesi ile doruga çikan manevi güzelliklerin sevgi, merhamet ve yardimlasma duygulariyla toplumsal huzur içinde artarak devam etmesini temenni eden Baskan Akman, “Bu gece; darginliklara, kirginliklara son vermek, nefretin yerini sevgiye, saygiya ve hosgörüye birakmasi bize önemli firsatlar sunmaktadir” dedi.

Kadir Gecesi’nin; sevginin, sayginin ve hosgörünün hayattaki birlestirici yönüyle öne çikaran özel bir gün oldugunu kaydeden Baskan Akman, “Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-i Kerim’in yeryüzüne indirildigi gün olmasi bakimindan büyük bir öneme sahiptir. Kadir Gecesi bin aya deger, bir ömre bedel bir gecedir. Kadir Gecesi Kur’an gecesidir. Kadir Gecesi emsali olmayan bir gecedir” ifadelerini kullandi.

Bu mübarek gecenin, birlik beraberlik ve kardeslige vesile olmasini da dileyen Baskan Akman, “Bu duygu ve düsüncelerle Kadir Gecesi’nin, Tusba ve Vanli hemsehrilerim basta olmak üzere Islam alemine ve tüm insanliga saglik, huzur ve hayirlar getirmesini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA