Kazada Ölümden Döndü Soförü Görünce Sikayetçi Olmadi

Eskisehir’de engelli bir bireyin ailesinden habersiz sekilde kaçirdigi otomobille yaptigi trafik kazasi güvenlik kameralarina yansirken, ölümden dönen vatandaslar soförü görünce sikayetçi olmaktan vazgeçti.

Kazada Ölümden Döndü Soförü Görünce Sikayetçi Olmadi
Büyükdere Mahallesi Kaplanli Caddesi’nde 23 Nisan Cumartesi günü meydana gelen trafik kazasinda, yüksek hizla gelen bir otomobil, yol kenarinda bekleyen cam tasima kamyonetine çarpti. Güvenlik kameralarina yansiyan kazada Mustafa Kaçmazhan, çarpmanin etkisiyle savrulan kamyonetten aldigi darbeyle kaldirima savruldu. Çevredeki vatandaslar kazada hurdaya dönen otomobilden firlayan sürücüye yardim için gittiklerinde engelli birey oldugunu ve kolunda ailesinin telefon numarasi yazan bilekligi gördüklerinde soka ugradi. Kaza yapan engelli gencin babasi olay yerine geldiginde ise bütün herkes derin bir üzüntü yasadi. Engelli gencin otomobili ailesinden gizli sekilde alarak trafige çiktigi anlasilinca Mustafa Kaçmazhan ve kamyonet sahibi sikayetçi olmadi. Engelli genç kazada yaralanirken, 3 araçta maddi hasar olustu. Kamyonetin sahibi ve zarar görmekten kil payi kurtulan Mustafa Kaçmazhan ise ailenin magduriyetinden ve gencin durumundan dolayi sikayetçi olmayarak örnek bir davranis gösterdi.

Yasanan kazanin ardindan IHA mikrofonlarina yasananlari anlatan Kaçmazhan, büyük bir facianin esiginden dönüldügünü belirtti.

23 Nisan olmasindan dolayi çocuklara zarar gelebilecegini, bundan dolayi engelli sürücünün kamyonetlerine çarparak durdugu için mutlu bile olduklarini belirten Mustafa Kaçmazhan, özel birey ailelerini duyarli olmaya davet etti. Özellikle engelli gençlerin araçlardan uzak tutulmasi için ailelerden duyarlilik isteyen Kaçmazhan, su ifadeleri kullandi:

“Cumartesi günü yani 23 Nisan’da dükkanin önüne kamyoneti çekmistim. Olaydan 10 dakika kadar önce gürültülü bir ses geldi ama biz mahallenin gençleri olabilecegini düsündük. Ben kamyonetin kenarina yaslanmistim, arkadasim da kaldirimda oturuyordu. Gürültüyle birlikte birden vurunca kamyonet bana çarparak beni karsiya dükkana savurdu. Olaydan çok az önce 3 tane çocuk kamyonetin önünde oyun oynuyordu. 23 Nisan oldugu için çocuklar disaridaydi. Biraz daha öncesinde bir ögrenci toplulugu geçti saniyorum ki eglenceye falan gidiyorlardi. Eger ki bizim kamyonete vurmamis olsaydi belki de ileride 2-3 tane çocugumuzun gencimizin hayati mahvolmustu. Biz sikayetçi olmadik. Çünkü sonradan duydugumuz kadariyla engelliymis. Kulaklari duymayan, konusamayan, zihinsel olarak da engeli olan birisi oldugu için bizde sikayetçi olmadik. Kolundaki bileklikte babasinin numarasi varmis. Aradik, babasi geldiginde evden kaçirdigini ögrendik. Kaçirdigi için facia kazayi yasadik. Tabi ailesinin de suçu yok. Diger ailelerimize de seslenmek istiyorum. Muhakkak özel gençlerimizi ve çocuklarimizi araçlardan uzak tutalim. Çünkü hiz çok kötüydü. Belki su an ben olmayabilirdim. Ben farkina bile varamadan çok kötü bir kaza yasadim. Umarim bir daha böyle bir sey yasamayiz.”
Kaynak: İHA