Nisan Sonu Sirnak'ta 10 Metreyi Bulan Karda Yol Açma Çalismalari Devam Ediyor

Sirnak’in Beytüssebap ilçesinde Nisan sonu olmasina ragmen 10 metreyi bulan kar kalinliginda yol açma çalismalari sürüyor.

Nisan Sonu Sirnak'ta 10 Metreyi Bulan Karda Yol Açma Çalismalari Devam Ediyor
Sicak havalar artis göstermesine ragmen bahar ayinda Beytüssebap ilçesinde kar kalinligi yer yer 10 metreyi kadar devam ediyor. Kar yogunlugundan kapanan yaylalarin yollarini açan Beytüssebap Kaymakamligina bagli Ilçe Özel Idare Ekipleri, ve Köylere Hizmet Götürme Birligi Ekipleri, 6 aydir karla mücadele ediyor. Kar kalinliginin 10 metreyi geçtigi bölgelerde ekskavatör ve kepçelerle yol açiliyor. 15 gündür yayla yollarini göçerler için açmaya çalisan ekipler, zorlu çalismalarini sürdürüyor.

Yol açma çalismalarinda bulunan ekskavatör operatörü Mikail Gök ile yapilan telefon görüsmesinde, 6 aya yakindir karla mücadele ettiklerini, göçerler için kapali yollari açtiklarini aktardi. Yaylaya çikma vakti geldigini ifade eden Gök, karin bazi yerlerde geçit vermedigi için verilen talimat üzerine yolu açmaya çalistiklarini, ekskavatör kepçesinin boyunu asan karda tüneller açip ilerlediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA