Kars'ta Üniversite Ögrencilerinden Örnek Davranis

Kars’ta üniversite ögrencilerinin olusturdugu ‘Bir Dokunus’ grubu, okul mescidini boyadi, okulun tadilatlarini yapti ve ögrencilere çesitli hediyeler verdi.

Kars'ta Üniversite Ögrencilerinden Örnek Davranis
Kars Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Egitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Ögretmenligi Bölümü 4. sinif ögrencilerinden “Bir Dokunus” grubu üyeleri Dilan Iskey, Ali Abbas Baydemir, Zehra Karadeniz, Betül Uzun ve Mehmet Aydin, Doç. Dr. Yasar Kop öncülügünde, “Egitimde Proje Hazirlama” dersi çerçevesinde Haci Sait Ilbeyi Imam Hatip Ortaokulu’na dokunarak okulun eksiklerini giderdi.

Üniversite ögrencileri, Haci Sait Ilbeyi Imam Hatip Ortaokulu’nun okul mescidini boyayarak, halilarini temizleyerek dizayn etti. Ana sinifinin eksiklerini giderek minik ögrencilerin fiziki oyun becerileri için gerekli oyun ve oyuncak malzemelerini de temin ettiler.

Etkinlikle ilgili açiklamalarda bulunan Doç. Dr. Yasar Kop, sürece yaydiklari icraatlarinin ilkinde; uzun kis sartlarina haiz olan Kars’ta ögrencilerinin grup isimlerine yakisacak sekilde öncelikle Kars Il Müftülügü’nün de destegi ile atki ve bere dagitimi gerçeklestirdiklerini belirtti.

Kop, “Bizde bir felsefe var. ‘Insani yasat ki, devlet yasasin.’ Buradaki arkadaslarimiz okul açilacak, ana sinifi açilacak ne tür eksiklikler giderilecek diye düsünürken, bir taraftan ana siniftan 8’inci sinifa kadar ne yapabilirizin yoluna gitmisler. Bugün özellikle bayram hediyesi olsun diye sanki ÖSYM’nin yapmis oldugu sinavlardaki gibi sekeri, silgisi, kalemi kitap ayiracagi, onlara hitap edecek mini minnacik yüreklerine hitap edecek bir hediye kalem seti hazirlamislar. Ve dahasi buradaki müfredata uygun olmasi açisindan bir anasinifin olusturulmasi adina neler yapilabilir çerçevesinde yer ayirmanin haricinde mescidi orayi dizayn etmisler. Buradaki maksat sadece Haci Sait Ilbeyi Imam Ortaoklu’ndaki eksigi gidermek degil. Baska yerlerde de benzer seyler yapmak adina örnek teskil etmekti” dedi.

Bir Dokunus grubu üyelerinden Ali Abbas Baydemir ise buradaki amaçlarinin yaptiklari tüm bu çalismalarla basta Kafkas Üniversitesi olmak üzere birçok kesime örnek teskil etmek oldugunu ve benzer çalismalarin artmasini temenni ettiklerini dile getirdi.

Üniversite ögrencileri ana sinifinin tadilat ve eksiklerinin giderilmesi için kollari sivadi, okul idaresinin ve Milli Egitim Müdürlügü’nün de katkilari ile sinifin boyanmasi, perdelerin temin edilip takilmasi, duvarlarin okul öncesine uygun olarak süslenip hazir hale getirilmesi, zihin çalismalari ve fiziki oyun becerileri için gerekli oyun ve oyuncak malzemelerinin temini gerçeklestirildi.

130 kisilik okul mevcudunun tamamina projeyi yürüten ögrenciler tarafindan kirtasiye seti hazirlanip ‘Yeter ki siz gülümseyin’ etiketi ile set içerisinde iki adet kalem silgi, kitap ayraci ve seker-çikolatalardan olusan setin dagitimi yapildi. Son olarak da 5-8. siniflar için temin edilen konu anlatimi ve test kitaplari dagitildi.

Ögrenciler, projeye katkilarindan dolayi Doç. Dr. Yasar Kop’a, ayni zamanda staj ögretmenleri olan Sedat Aslan’a, okul müdürü Erdal Erdener’e Kars Il Müftülügü’ne, “bir oyuncak da sen ver” adli projeyi yürüten Fatih Tas’a ve maddi destekte bulunan Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden bazi akademisyen hocalara hep bir agizdan tesekkür etti. Yapilan etkinlik hatira fotograflarinin çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA