Gümrük Muhafaza Ekipleri Ankara'da 1 Milyon 730 Bin Adet Makaron Ele Geçirdi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince Ankara’da kaçak sigara üreticilerine yönelik düzenlenen üç ayri operasyonda, kaçak olarak piyasaya sürülmek istenen toplam 1 milyon 100 bin adet doldurulmus makaron, 630 bin adet bos makaron ile 975 kilogram kiyilmis kaçak tütün ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Ekipleri Ankara'da 1 Milyon 730 Bin Adet Makaron Ele Geçirdi
Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü’nce tütün ve tütün mamulleri kaçakçiligi ile mücadele çalismalari neticesinde kentte farkli adreslerde kaçak sigara üretimi ve dagitimi yapildigi bilgisine ulasan ekipler söz konusu adres ve araçlari yakin takibe aldi.

Gerçeklestirilen ilk operasyonda süpheli adresi gözlem altinda tutan ekipler bir sahsin araçtan söz konusu adrese bazi koliler indirdigini tespit etti. Bunun üzerine olaya müdahale eden ekipler adresi ve araci didik didik aradi. Yapilan aramada üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan 1 milyon 100 bin adet doldurulmus ve satisa hazir kaçak makaron ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçeklestirilen diger bir operasyonda ise; bir adresin sigara kaçakçilari tarafindan depo olarak kullanildigi bilgisinin alinmasi üzerine adres yakin takibe alindi. Gözlem yapan ekipler söz konusu depoya yükleme bosaltma yapan bir araci tespit etti. Araçta ve söz konusu adreste yapilan aramalar ekiplerin süphesini bosa çikarmadi. Yapilan aramalarda sigara üretiminde kullanilan toplam 630 bin adet bos makaron ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin, son olarak düzenledigi operasyonda ise Gümrükler Muhafaza Müdürlügü ALO 136 Kaçakçilik Ihbar Hatti’na gelen bir ihbar sonucunda bir depoya baskin düzenlendi.

Depo içerisinde yapilan aramalarda, 39 koli içerisinde toplamda 975 kilogram kiyilmis kaçak tütün ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin Ankara’da gerçeklestirdigi kaçak sigara operasyonlarinda ele geçirilen 1 milyon 100 bin adet dolu makaron, 630 bin adet bos makaron ve 975 kilogram kiyilmis kaçak tütüne Kaçakçilikla Mücadele Kanunu çerçevesinde el konuldu.

Kaçak sigara üreticilerine yapilan operasyonlara iliskin sorusturmalar Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülüyor.
Kaynak: İHA