GSO Baskani Ünverdi'den 23 Nisan Kutlamasi

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, yayimladigi mesaj ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açilisinin 102. yil dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutladi

GSO Baskani Ünverdi'den 23 Nisan Kutlamasi
GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, kutlama mesajinda, ’’Milli mücadelemizin zorlu kosullarinda açilan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtulus Savasimizin ana karargahi olmus, aziz milletimizin inanci, gücü ve direncini artmis, büyük zaferle birlikte Cumhuriyete giden yolu açmistir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Egemenlik, kayitsiz sartsiz milletindir’ diyerek, TBMM’nin açildigi bu özel günü çocuklara armagan etmistir.

Bu bayram, Atamizin çocuklara olan sevgisinin, verdigi önemin ve degerin bir tezahürüdür. Bu dogrultuda, sanli ecdadimizin verdigi büyük mücadeleyi çocuklarimiza en güzel sekilde anlatmali; vatan, bayrak ve bagimsizlik bilincini nesilden nesile aktarmaliyiz. Milli ve manevi degerlerine bagli, sorumluluklarinin farkinda olan, bilim, teknoloji, ekonomi, siyaset, kültür, sanat, spor gibi her alanda donanimli gençler yetistirmeli, çocuklarimizi daha o yaslardayken dogru yönlendirmeliyiz. Maalesef bugün dünyanin belli bölgelerinde savaslar ve imkansizlar sebebiyle gülüp oynamasi gereken çocuklar hayatini kaybediyor. Savaslarin son bulmasi için büyük bir mücadele veren, her daim zorda kalanin yaninda olan ülkemiz, Atamizin isaret ettigi, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” anlayisiyla barisin hakim oldugu bir dünya için büyük bir çaba gösteriyor. Bu dogrultuda farkli ülkelerden çocuklarin ülkemizde bulusacagi bu güzel bayramda verilecek birlik ve kardeslik mesajinin karsilik bulmasini ve dünya barisina katkida bulunmasini temenni ediyorum. Savaslarin son buldugu, tüm çocuklarin neseyle gülüp oynadigi bir dünya diliyorum. Pandemi nedeniyle iki yildir bayramlarda bir araya gelememistik, bu sene düzenlenecek törenler ve programlar vesilesiyle bir arada olmanin mutluluk ve sevinciyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni çok daha büyük bir coskuyla kutluyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle, milli iradenin sembolü olan TBMM’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve sükranla aniyor, TBMM’nin 102. kurulus yil dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA