DPÜ Ile Özel Hartum Razi Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) ile Sudan’da bulunan Özel Hartum Razi Üniversitesi arasinda is birligi protokolü imzalandi.

DPÜ Ile Özel Hartum Razi Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü
Sudan Özel Hartum Razi Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Osman Riziq’in Dumlupinar Üniversitesini ziyareti çerçevesinde düzenlenen protokolün imza töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, üniversitenin her geçen gün uluslararasilasma çalismalarinin arttigini ve kisa zamanda birçok üniversite ile is birligi anlasmalarinin imzalandigini belirtti.

Rektör Uysal,” Yaklasik üç yil önce göreve geldigimizde kendimize üniversitemizin uluslararasi taninirliliginin artirilmasi ve uluslararasi ögrencilerimizin sayisinin artirilmasi olarak bir hedef koymustuk. O günden bu güne sükürler olsun ki bu amacimiz dogrultusunda çaba gösterdik. Bugün Sudan Özel Hartum Razi Üniversitesi ile yaptigimiz protokol ile sunu bir defa daha görmüs oluyoruz ki, yaptigimiz çalismalar artik meyvelerini vermeye basladi.

Bundan sonraki süreçte bu çalismalarin meyvelerini daha fazla alacagimizdan eminim. Sudan için bu protokol bir baslangiç. Gerek rektörümüzle birlikte, gerekse Sudan otoriteleri ile kurdugumuz yakin iliskiler bu çalismalarin daha da çesitlenmesini saglayacagiz. Bu protokolün gerek ögrencilerimiz gerekse akademisyenlerimiz için hayirli olmasini diliyorum. Sudan Özel Hartum Razi Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Osman Riziq’a bu ziyareti ve bu is birligi için olumlu yaklasimlarindan dolayi tesekkür ederim” dedi.

Imzalanan protokole iliskin düsüncelerini açiklayan Rektör Dr. Ahmed Osman Riziq, “ Prof. Dr. Kazim Uysal’in bu gayretine ve ülkemizin egitimine yaptigi katkilara tesekkür ediyorum. Bu protokol ile iki üniversite arasinda ortak projeler ve çalismalar yapilabilecek ve Üniversitemiz Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin egitim birikiminden yararlanma olanagi bulacak. Biz bu birlikteligi çok önemsiyoruz. Amacimiz kisa bir süre sonra üniversitemiz bünyesinde DPÜ TÖMER’in bir subesini açmak ve ögrencilerimizin Türkçe ögrenmesini saglamak. Bize bu olanagi verdigi için Rektör Kazim Uysal’a çok tesekkür ederim” diye konustu.

Protokolün imzalanmasindan sonra iftar yemegi ve karsilikli hediyelesmeler gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA