Balikesir Ülkü Ocaklarindan Sokak Iftari

Balikesir Ülkü Ocaklari tarafindan il ocak binasi önünde düzenlenen geleneksel iftar yemeginde çok sayida vatandas hep birlikte oruç açmaya devam ediyor.

Balikesir Ülkü Ocaklarindan Sokak Iftari
Balikesir Ülkü Ocaklari tarafindan geleneksel hale getirilen iftar yemeginde çok sayida vatandas bir araya geldi ve iftar saatinin gelmesi ile birlikte ezanin okunmasinin ardindan il ocak binasi önünde kurulan masalarda iftar açtilar. Hep birlikte yenilen yemegin ardindan okunan dualarla sona erdi.

Mübarek Ramazan ayinda bir iftar yemegini daha vermenin mutlulugunu yasayan Balikesir Ülkü Ocaklari Baskani Kazim Çaliskan yaptigi açiklamada “Ülkü Ocaklari Genel Baskani Ahmet Yigit Yildirim’in ‘’Ülkü Ocaklari yardim yapmaz elindekini paylasir’’ sözlerini ülkücü hareket olarak kendilerine düstur edindiklerini belirten Çaliskan, bu fikir dogrultusunda ayrica Balikesir il merkezi ve 12 ilçesinde aktif faaliyette bulunan ilçe ocagimizda ramazan ayi boyunca yardim kolisi dagitimlarinin sürdürüyoruz’’ dedi.

Iftar sofralarina tüm Balikesirlileri davet eden Çaliskan, "Ülkü Ocaklari olarak pandemi dönemi kosullari geregi sokak iftarlari düzenleyemis olmanin buruklugunu içimizde tasidik o dönemlerde, fakat Allah bizleri bos durmaktan uzak etti ve onlarca hanede yüzlerce kisiye ramazan boyunca iftarlik sicak yemek dagitimi gerçeklestirdik ve elimizden geldigince o dönemin kosullarinda yasli, hamile vs. olmasi sebebiyle evinden çikamayan kisiler için market, eczane, bebek mamasi ihtiyaçlari ve hatta hastaneye ulasim gibi hususlarda halkimiza hizmet etmistik. Bu sene pandemi sürecinin bitmesi ile birlikte daha önceki yillarda da düzenlemis oldugumuz ve artik geleneksel hale getirdigimiz sokak iftarlarimiz da hemsehrilerimiz ile birlikte her gün beraber orucumuzu açiyoruz. Allah bizlere yeniden halkimizla bir arada olmayi nasip etti, il ocak binamiz önünde iste bu sene çok sayida hemsehrimiz ile birlikteyiz, Ülkücüler olarak bizler bu millete hizmet etmekten onur duyuyoruz. Tüm Balikesirli hemsehrilerimizi iftar soframiza bekleriz” dedi.

Kaynak: İHA