Bakan Kurum Açiklamasi 'Güçlü Türkiye'nin Güçlü Sehirleri Yolunda Adimlarimizi Atarken De Hep Sizleri Düsündük'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Kizilcahamam’da genç hemsehrileri ile iftar yemeginden sonra bir araya geldi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Güçlü Türkiye'nin Güçlü Sehirleri Yolunda Adimlarimizi Atarken De Hep Sizleri Düsündük'
Kizilcahamam 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen iftar programinda hemsehrileriyle bir araya gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, genç hemsehrilerini unutmadi. Memleketinde coskuyla karsilanan Bakan Kurum, iftar yemeginden sonra gençlerle kil çadirda bulusarak Türkiye’nin 2023 ve 2053 vizyonunu ve bakanlik çalismalarini anlatti. Bakan Kurum, etkinlikte yer alan 11 yasindaki Atabey’in Erzurum’daki bir köy okulunun eksikliklerinin tamamlanmasi ricasini da geri çevirmedi ve eksikliklerin en kisa sürede giderilecegini belirtti.



“Biz gençlerimizin yanindayiz”

Gençlerin heyecanina ortak olabilmenin en büyük seref ve mutluluk oldugunu söyleyen Kurum, “Allah heyecaninizi hiçbir zaman dindirmesin. Her zaman biz, genç bir bakaniniz olarak, genç bir agabeyiniz, kardesiniz olarak sizlerin yaninizda olduk. Insallah bundan sonra da olacagiz. Biz gençlerimizin yanindayiz. Gençlerimiz için aslinda bu mücadelenin hepsi sizler için, sizlerin gelecegi için, ülkemiz için, o güçlü Türkiye yolundaki adimlarimiz için” diye konustu.



“Güçlü Türkiye’nin güçlü sehirleri yolunda adimlarimizi atarken de hep sizleri düsündük”

Mücadelelerinin hep gençler için oldugunu ifade eden Bakan Kurum, “Cumhurbaskanimiz, attigimiz her adimda gençlerimizin kararlarina önem verdiler. Hep gençlerimizle birlikte yol yürüdük. Onlarin görüslerini, fikirlerini hep önemsedik ve onlarin talepleri dogrultusunda aslinda egitimde, saglikta, çevrede, sehircilikte ve sanayide hep 2023, 2053 hedeflerini ortaya koyarken, güçlü Türkiye’nin güçlü sehirleri yolunda adimlarimizi atarken de hep sizleri düsündük. Hep sizler bizim yol arkadasimizdiniz. Bu manada da sizlerin görüsleri, fikirleri, önerileri bizim için çok çok kiymetli. Allah hepinizden razi olsun, her zaman bizim yanimizda oldunuz. Hep Cumhurbaskanimizi desteklediniz. Ak Parti’mizin, Ak davamizin en önemli gönüllüleri oldunuz ve her zaman sahada bir ve beraber olduk” seklinde konustu.



“2024’te Ankara’yi yeniden ‘AK Belediyecilikle’ bulusturacagiz”

Kurum 2023 seçimlerinde Kizilcahamam ve Ankara’da sandiklardan Ak Parti olarak zaferle ayrilacaklarini belirterek, “Insallah 2023 yilinda da Kizilcahamam’da, Ankara’da sandiklari patlatacagiz. Önce 2023 seçimlerinde alacagiz ardindan 2024’te Ankara’yi yeniden ‘AK Belediyecilikle’ bulusturacagiz ve hedeflerimiz, hayallerimiz hiçbir zaman bitmeyecek. 2053’e iliskin hedeflerimizi belirledik, çalismalarimizi yaptik. Emin olun ki hani hep söylüyoruz: ‘50 yillik, 100 yillik planlarimizi yapiyoruz’. Buna emin olabilirsiniz ki ülkemiz gerçekten 2053’e geldiginde, 2071’e geldiginde atalarimizin bize biraktigi, miras ettigi tüm degerleri korumus, bölgesinde lider ülke olmus, dünyanin 10 büyük ekonomisi arasina girmis bir ülke olacaktir ve bunu hep birlikte yapacagiz” dedi.



“Avrupa’da ve yurtdisinda giptayla baktigimiz millet bahçelerini sizlerin, milletimizin hizmetine sunuyoruz”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, konusmasina söyle devam etti:

"Gençlerin gelecegi için çok önemli projeler yürütüyoruz. Insallah 1-2 ay içerisinde açacagimiz millet bahçelerimiz var. ‘81 Ilde 81 Milyon Metrekare’ hedefiyle bu çalismayi yürütüyoruz. Içerisinde gençlerimizin, çocuklarimizin ve kadinlarimizin vakit geçirecegi kütüphaneleri var. Yine buradaki kiraathanelerde ders çalisacaksiniz, kütüphanelerde ders çalisacaksaniz. Yürüyüs yollariyla, bisiklet yollariyla gittiginiz her sehirde. Avrupa’da ve yurtdisinda giptayla baktigimiz millet bahçelerini sizlerin, milletimizin hizmetine sunuyoruz. Yine iklim degisikligi, bakanligimizin ismi ‘Çevre, Sehircilik ve Iklim Bakanligi’ oldu. Bu da çok çok önemli. Bunu gençlerimizle birlikte yürütecegiz. Bu proje, Türkiye’miz adina dünyamiz adina çok çok önemli. Iklim degisiyor, iklimin degistigini aslinda buradaki afetlerde net bir sekilde görüyoruz. Bu mücadelenin de en öncüsü, en önde gideni de gençlerimiz olacak. ‘Iklim Elçilerimiz’ var. 209 üniversitemizden seçtigimiz ‘Iklim Elçilerimizle’ birlikte onlarin görüslerini, fikirlerini, önerilerini aldik. Emin olun lisedeki ve üniversitedeki bütün gençlerimiz hepsi gelecege umutla, güvenle bakiyor."

“Problem neyse hep o sorunu çözmenin gayreti içerisinde olduk”

Bakanlik süresi boyunca ithamlarin, polemiklerin, iftiralarin içinde yer almadiklarini hatirlatan Bakan Kurum, “Tüm ekibimizle birlikte 84 milyon vatandasimizin sorunu, problemi neyse hep o sorunu çözmenin gayreti içerisinde olduk. Bir yerde afet oldu orada olduk, sel oldu orada olduk, yangin çikti hemen gittik bütün bakan arkadaslarimizla Cumhurbaskanimizin talimatlari çerçevesinde onlarin yaninda olduk. Onlarin hüznüne yanginda, afette hüzünlerine ortak olduk ve 1 yil sonra da yeni bir resim çizdik ve o resmi insa ettik. Insa ettigimiz resimde de dün Izmir’deydik, depremzede kardeslerimizin evlerini verdik. Elazig ve Malatya’da, tüm ilçelerimizi, mahallelerimizi, köylerimizi gezdik ve hiçbir vatandasimizi açta açikta birakmadik” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA